Korealainen kasvispata

Annoksia: 2-3

Korealainen kasvispata on arjen lämmittäjä: kimchi, tofu ja värikkäät kasvikset kypsyvät herkullisessa liemessä meheväksi uunissa tai airfryerissä

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

200 g

tofua kuutioituna

1 dl

kevätsipulia hienonnettuna

100 g

sieniä

pala kseäkurpitsaa paloiteltuna

1

paprika paloiteltuna

kourallinen lehtikaalia revittynä

2

tomaattia kuutioituna

1

punasipuli viipaloituna

Liemi

3-4 rkl

Yutaka misotahnaa

4 dl

vettä

Pinnalle

1 rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

2 tl

paahdettua seesaminsiemeniä

Voit tehdä tämän myös airfryerissä tai kaasugrillissä siihen sopivassa kulhossa. Paahda noin 20 minuuttia.

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lado kasvikset uunin kestävään kulhoon.
  • Kuumenna vesi ja liuota siihen misotahna. Sekoita joukkoon vielä mirin ja kaada seos kasvisten päälle. Nosta kulhon uuniin ja kypsennä noin puolituntia. Nosta kulho uunista. Lusikoi pinnalle korealaista chilitahnaa, seesamin siemeniä ja öljyä. Nauti kuumana. 
  • Purista pinnalle korealaista chilitahnaa, seesamin siemeniä ja öljyä. Nauti kuumana.