![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/06/GettyImages-1127291339-1353x684.webp)
MISOSTA ON MONEKSI
Miso on perinteinen japanilainen fermentoitu tahna, joka valmistetaan pääasiassa soijapavuista, viljasta (kuten riisistä tai ohrasta), suolasta ja fermentointiprosessissa käytettävistä kōji-hiivasta.
Pitkä fermentointiprosessi antaa misolle sen syvän, täyteläisen ja umamista rikkaan maun, joka tekee siitä suositun lisän monenlaisiin ruokiin ympäri maailman.
Miso on hyvin monikäyttöinen ainesosa, jota käytetään Japanissa laajasti ruoanlaitossa makujen syventämiseen ja umamin tuomiseen ruokiin. Se on tärkeä osa japanilaista ruokakulttuuria ja esiintyy erityisesti misokeitossa, mutta sitä käytetään myös marinadeissa, kastikkeissa, pataruoissa ja jopa leivonnassa.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/FineFoods_Miso_MisoInkivaariSalaattikastike_Pysty1-1-354x472.webp)
MISON KÄYTTÖ
Misokeitto: Yksi tunnetuimmista ruoista, jossa miso on pääainesosana. Keitto valmistetaan liuottamalla misoa veteen tai dashiliemeen.
Marinadi ja kastikkeet: Misoa käytetään marinadeissa lihoille, kalalle ja vihanneksille, koska se parantaa ruoan makua ja lisää umamia. Misotahnaa voidaan sekoittaa myös soijakastikkeen ja saken kanssa, jolloin syntyy runsasmakuinen kastike tai glaze.
Leivonta ja makeat ruoat: Yllättävää kyllä, misoa voidaan käyttää myös makeissa ruokalajeissa, kuten kekseissä, jälkiruokakastikkeissa, makeisissa ja jopa suklaassa, tuomaan suolaisuutta ja syvyyttä makuihin.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/FineFoods_Miso_MisoKalakeittoJaUdonNuudelit_Pysty1-354x472.webp)
Misotyypit
Misoa on useita erilaisia tyyppejä, jotka eroavat toisistaan väriltään, maultaan ja fermentointiajaltaan. Mison väri ja maku vaihtelevat riippuen käytetyistä raaka-aineista ja fermentoinnin pituudesta. Mison maku voimistuu ja väri tummenee kypsymisen edetessä.
![Yutaka Miso paste 100g](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2025/01/05014276701139_C1C1-227x300.webp)
Misoreseptejä
-
Uusi
Misolla maustettua BBQ-lihamureketta
Eurooppa
-
Misopesto udonnuudeleilla
Japani, Eurooppa
-
Paahdettua kukkakaalia, auringonkukansiemeniä ja misoa
Japani
-
Miso-inkivääri-salaattikastike
Japani
-
Miso-kurpitsakeitto
Eurooppa
-
Japanilainen salaatti & miso-seesamikastike
Japani
-
Miso-kalakeitto & udonnuudelit
Japani
-
Uusi
Miso-inkivääri-possu
Japani
-
Uusi
”Tsukiji inspiration” – Uunissa paahdettua miso-pankokalaa
Japani
-
Uusi
Miso-tonnikala-nuudelit
Japani
Tutustu valikoimaamme
![Spice Up! Harissatahna 500g](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/05/spice-up-harissatahna-500g-204x300.webp)
SPICE UP!
Pohjois-Afrikka
![Truly Indian Sweet mango chutney 2,5 kg](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/05/truly-indian-sweet-mango-chutney-25-kg-193x300.webp)
TRULY iNDIAN
Intia
![Vivien Paille long-grain Basmati rice 5kg](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/05/vivien-paille-long-grain-basmati-rice-5kg-190x300.webp)
VIVIEN PAILLE
Ranska
Uusimmat reseptit
Kaikki reseptit
-
Satay-nuudelit vihanneksilla
Thaimaa, Malesia
-
Thai curry-nuudelibowl
Thaimaa
-
Uusi
Misolla maustettua BBQ-lihamureketta
Eurooppa
-
Misopesto udonnuudeleilla
Japani, Eurooppa
-
Paahdettua kukkakaalia, auringonkukansiemeniä ja misoa
Japani
-
Miso-inkivääri-salaattikastike
Japani
-
Miso-kurpitsakeitto
Eurooppa
-
Japanilainen salaatti & miso-seesamikastike
Japani
-
Miso-kalakeitto & udonnuudelit
Japani
-
Uusi
Miso-inkivääri-possu
Japani