
MISOSTA ON MONEKSI
Miso on monipuolinen umaminen makuhitti. Misotahna tuo annoksiin syvän umamin ja monikerroksisen täyteläisyyden, täydentäen liemien, kastikkeiden ja marinadien makumaailman. Sen monipuolisuus tekee siitä korvaamattoman raaka-aineen ammattikeittiössä.
Mison käyttö

Miten misot eroavat toisistaan:
Väri: Mison väri vaihtelee valkoisesta tummanruskeaan ja väri antaa usein viitteitä sen mausta ja fermentointiajasta.
Maku: Valkoinen miso on makeampaa ja miedompaa, kun taas punainen ja tummat misot ovat suolaisempia ja voimakkaamman makuisia.
Käyttö: Misoja käytetään eri ruokiin sen mukaan, kuinka voimakasta makua ruoka vaatii. Miedommat misot sopivat kevyisiin ruokiin, kun taas voimakkaammat misot antavat syvyyttä täyteläisempiin ruokiin
Misokeitto: Yksi tunnetuimmista ruoista, jossa miso on pääainesosana. Keitto valmistetaan liuottamalla misoa veteen tai dashiliemeen.
Marinadi ja kastikkeet: Misoa käytetään marinadeissa lihoille, kalalle ja vihanneksille, koska se parantaa ruoan makua ja lisää umamia. Misotahnaa voidaan sekoittaa myös soijakastikkeen ja saken kanssa, jolloin syntyy runsasmakuinen kastike tai glaze.
Leivonta ja makeat ruoat: Yllättävää kyllä, misoa voidaan käyttää myös makeissa ruokalajeissa, kuten kekseissä, jälkiruokakastikkeissa, makeisissa ja jopa suklaassa, tuomaan suolaisuutta ja syvyyttä makuihin.

Hanamaruki Misotahna 1 kg
Vaalean Hanamaruki misotahnan maku on muita misotahnoja miedompi. Vaaleat misot sopivat keittojen lisäksi mm. kastikkeisiin, marinadeihin ja maustamiseen. Kaikki misotahnat säilyvät pitkään ja niiden maku voimistuu kypsymisen edetessä, samoin niiden väri tummenee.
Misotahna on riittoisaa, esim. keittoon 1 rkl/1,6 l nestettä.

Yutaka Misotahna 100g
Yutakan Misotahna 100 g on vaalea misotahna, joka on luonnostaan hieman makea ja se antaa ruokiin täyteläisen kermaista makua. Se sopii monipuolisesti käytettäväksi maustamiseen, keittoihin, marinadeihin, kastikkeihin, dippeihin ja levitteisiin.
Misotyypit

Mison valmistus alkaa soijapapujen keittämisestä tai höyrystämisestä. Vilja, kuten riisi tai ohra, fermentoidaan ensin kōji-itiöiden avulla, minkä jälkeen tämä fermentoitu vilja sekoitetaan soijapapuihin ja suolaan. Seosta fermentoidaan viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia riippuen siitä minkälaista misoa halutaan tuottaa.
Misoa on useita erilaisia tyyppejä, jotka eroavat toisistaan väriltään, maultaan ja fermentointiajaltaan. Mison väri ja maku vaihtelevat riippuen käytetyistä raaka-aineista ja fermentoinnin pituudesta. Mison maku voimistuu ja väri tummenee kypsymisen edetessä.
Maku: Miedoin ja makein miso, jonka fermentointiaika on lyhyempi (vain muutamia viikkoja tai kuukausia).
Raaka-aineet: Pääasiassa soijapavut ja riisi.
Käyttö: Sopii erityisesti keittoihin, kastikkeisiin ja salaatinkastikkeisiin. Valkoinen miso on lempeä, monipuolinen ja helposti yhdistettävä monenlaisiin ruokiin.
Maku: Miedoin ja makein miso, jonka fermentointiaika on lyhyempi (vain muutamia viikkoja tai kuukausia).
Raaka-aineet: Pääasiassa soijapavut ja riisi.
Käyttö: Sopii erityisesti keittoihin, kastikkeisiin ja salaatinkastikkeisiin. Valkoinen miso on lempeä, monipuolinen ja helposti yhdistettävä monenlaisiin ruokiin.
Maku: Maku asettuu valkoisen ja punaisen mison väliin; se on kohtalaisen voimakas, mutta hieman makeampi kuin punainen miso.
Raaka-aineet: Riisi, soijapavut ja suola.
Käyttö: Monikäyttöinen, ja sopii hyvin keittoihin, kastikkeisiin ja pataruokiin.
Maku: Mugi miso on hieman makeampi sekä miedompi ja se valmistetaan fermentoidusta ohrasta ja soijapavuista.
Raaka-aineet: Ohra ja soijapavut.
Käyttö: Sopii hyvin keittoihin ja ruokiin, jotka tarvitsevat makeampaa ja pehmeämpää makua.
Maku: Hieman pähkinäinen ja maanläheinen maku ja se on hieman makeampi ja miedompi kuin punainen miso.
Raaka-aineet: Ruskea riisi ja soijapavut.
Käyttö: Sopii erinomaisesti keittoihin ja salaatinkastikkeisiin.
Maku: Hatcho miso on tummaa, tiivistä ja erittäin voimakkaan makuista misoa. Se on yksi perinteisimmistä misotyypeistä ja valmistettu lähes yksinomaan soijapavuista ilman viljoja.
Raaka-aineet: Pelkät soijapavut.
Käyttö: Sopii raskaisiin, täyteläisiin ruokiin, kuten patoihin ja grillattuihin lihoihin.
Misoreseptejä
-
Uusi
Misolla maustettua BBQ-lihamureketta
Eurooppa
-
Misopesto udonnuudeleilla
Japani, Eurooppa
-
Paahdettua kukkakaalia, auringonkukansiemeniä ja misoa
Japani
-
Miso-inkivääri-salaattikastike
Japani
-
Miso-kurpitsakeitto
Eurooppa
-
Japanilainen salaatti & miso-seesamikastike
Japani
-
Miso-kalakeitto & udonnuudelit
Japani
-
Uusi
Miso-inkivääri-possu
Japani
-
Uusi
”Tsukiji inspiration” – Uunissa paahdettua miso-pankokalaa
Japani
-
Uusi
Miso-tonnikala-nuudelit
Japani
Tutustu valikoimaamme

SPICE UP!
Pohjois-Afrikka

TRULY iNDIAN
Intia

VIVIEN PAILLE
Ranska
Uusimmat reseptit
Kaikki reseptit
-
Satay-nuudelit vihanneksilla
Thaimaa, Malesia
-
Thai curry-nuudelibowl
Thaimaa
-
Uusi
Misolla maustettua BBQ-lihamureketta
Eurooppa
-
Misopesto udonnuudeleilla
Japani, Eurooppa
-
Paahdettua kukkakaalia, auringonkukansiemeniä ja misoa
Japani
-
Miso-inkivääri-salaattikastike
Japani
-
Miso-kurpitsakeitto
Eurooppa
-
Japanilainen salaatti & miso-seesamikastike
Japani
-
Miso-kalakeitto & udonnuudelit
Japani
-
Uusi
Miso-inkivääri-possu
Japani