Misolla maustettua BBQ-lihamureketta

alle 60min Eurooppa Medium

Resepti Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Lihamureke

1,4 kg

naudanjauhelihaa (8-10%)

0,3 l

täysmaitoa tai lihalientä

0,2 kg

sipulikuutioita

0,03 kg

voita

0,180 kg

kananmunaa

0,008 kg

suolaa

mustapippuria rouhittuna

BBQ-kastike

0,100 kg

voita

0,05 l

soijakastiketta

0,05 kg

sokeria

0,05 kg

hunajaa

0,080 kg

omenaa raastettuna

Viimeistelyyn

seesaminsiemeniä paahdettuna

kevätsipulia hienonnettuna

Mureke

  • Mittaa maito ja pankojauhot yleiskoneen sekoituskulhoon. Anna turvota 20 min.
  • Ruskista sipulit ja valkosipuli voissa ja sekoita joukkoon misotahna. Jäähdytä.
  • Lisää jauheliha, sipulit, kananmunat ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile murekkeeksi uunivuokiin.
  • Kypsennä 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia kunnes sisälämpö on noin +70 astetta.

BBQ-kastike

  • Sekoita BBQ-kastikkeen ainekset keskenään ja sivele kypsän murekkeen pintaan. Paahda kypsää mureketta kuumassa uunissa noin 10 min. 
  • Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.