Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Laktoositon
yli 60min
Japani
Annoksia: 10
Medium
Uunissa paahdettu kukkakaali on helppo valmistaa suurellekin ruokailijamäärälle. Tämä täyteläinen ruokalaji soveltuu pääruoaksi, lisäkkeeksi tai jäähdytettynä ja lohkottuna salaattipöytään. Suolaisen makea misotahna antaa väriä ja umaminmakua rapeaksi paahdetulle kukkakaalille.

Raaka-aineet
3
kukkakaalia
Glaseerauskastike kukkakaalille
0,250 kg
voita
0,250 kg
ketsuppia
0,500 l
Hot Sauce -kastiketta (esim. Frank´s, Texas Pete)
0,150 g
Hanamaruki Misotahnaa0,1 l
soijakastiketta
0,050 kg
auringonkukansiemeniä
Viimeistelyyn
0,400 kg
Kewpie Majoneesia0,100 kg
Hanamaruki Misotahnaa0,05 l
sitruunamehua
0,005 kg
mustapippuria rouhittuna
ruohosipulia hienonnettuna
granaattiomenansiemeniä
Korvaa halutessasi voi laktoosittomalla voilla.
Voit korvata franks tai texas pete kastikkeet myös Spice Up! Sriracha- tai Tulisella chilikastikkeella.
Ohjeet
- Sekoita voi, ketsuppi, hot sauce, misotahna ja soijakastike kattilassa. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Laita kukkakaalit GN- uunivuokaan ja sivele glaseerauskastike pinnalle. Ripottele kaalien pinnalle auringonkukansiemeniä. Kypsennä 160-asteisessa yhdistelmäuunissa 20 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat ruskistuneet ja kukkakaalin varsi on napakka ja rapea.
- Sekoita majoneesi, misotahna ja sitruunamehu keskenään. Mausta mustapippurilla. Tarjoa kastike kukkakaalien kanssa.
- Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja granaattiomenansiemenillä.