Kananmunaton
Maidoton
Kasvis (lakto-ovo)
Vegaaninen
Laktoositon
Gluteeniton
alle 60min
Eurooppa
Annoksia: 10
Mieto
Syksyn sesonkiin tehdään monenlaisia kurpitsakeittoja. Tässä takuulla maistuva cross-kitchen versio klassikosta.

Raaka-aineet
0,05 l
oliiviöljyä
0,2 kg
sipulikuutioita
1,5 kg
myskikurpitsaa, kuorittuna ja kuutioituna
0,12 kg
tomaattimurskaa
0,100 kg
Hanamaruki Misotahnaa2 l
vettä
0,05 l
soijakastiketta
Viimeistelyyn
tuoretta korianteria
paahdettuja seesaminsiemeniä
turkkilaista jogurttia/vegaanista gurttia
Voit tehdä keiton myös bataatista ja porkkanasta.
Ohjeet
- Lämmitä öljy korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti, mutta älä anna ruskistua.
- Lisää raastettu inkivääri ja kurpitsat. Sekoita ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tomaatti ja pienessä vesitilkassa notkisteltu misotahna. Sekoita hyvin.
- Lisää kiehuva vesi, soijakastike ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpö kuplivaksi. Kypsennä lempeällä lämmöllä noin puoli tuntia kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
- Surauta ainekset sauvasekoittimella sileäksi keitoksi.
- Koristele tuoreilla korianterinlehdillä, seesaminsiemenillä ja ripauksella maustamatonta jogurttia.