AIRFRY MAPO TOFU

alle 30min Kiina Annoksia: 4 Tulinen

Tofuvalikoima on muutamassa vuodessa kasvanut mukavan monipuoliseksi. Korvia kuumottavan tulisesta ruuastaan tunnetun Sichuanin maakunnan kuuluisimpiin ruokiin lukeutuu ma po tofu. Kiinasta aromikkaan mausteinen ruokalaji siirtyi valloittamaan Japania, jossa Chen Kenichi, paikallinen Iron Chef teki siitä suosittua television välityksellä. Jonkinlaista trendiruokaa mapo tofusta tuli maailmanlaajuisesti vasta tällä vuosituhannella. Sanomattakin on selvää, että airfryer-versio on luonteeltaan vähemmän öljyinen kuin alkuperäinen, mutta maku on kohdallaan.

Resepti Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

400 g

kiinteää tofua

1 rkl

soijakastiketta

1 rkl

seesamiöljyä

1 tl

maissitärkkelystä

ripaus

suolaa

Kastike

1 rkl

öljyä

1 tl

sichuanin-pippuria murskattuna

1½ dl

vettä

Koristeluun

kevätsipuli hienonnettuna

Tässä linkki toisenlaiseen ma po tofuun.

Valmistus

  • Kuivaa tofu ja leikkaa se kuutioiksi. Sekoita kuutiot pienessä kulhossa soijakastikkeen, seesamiöljyn, suolan ja maissitärkkelyksen kanssa. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  • Aseta tofukuutiot air fryer -koriin niin, etteivät ne ole päällekkäin. Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat rapeita ja ottaneet kunnolla väriä pinnoilleen. Kääntele paloja puolivälissä kypsennystä.
  • Tee tofun kypsyessä kastike: Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipuli- ja inkivääritahnat, paista 30 sekuntia. Lisää sichuanin-pippurit, ja paista reilu minuutti jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi Mapo-kastike ja vesi. Keitä, kunnes kastike saostuu kevyesti. Lisää lopuksi paahdettu tofu kastikkeeseen ja sekoita varoen. Anna hautua pari minuuttia.
  • Koristele kevätsipulilla ja tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.