Thaimaalaiset kalapihvit – Tod Mun Pla

alle 60min Thaimaa Annoksia: 4 Medium

Thaimaalaiset kalapihvit ovat suosittuja Thaimaassa ja thaimaalaisissa ravintoloissa ympäri maailmaa. Mausteisten kalapihvien rakenne on mehevä ja pehmeä sisältä, mutta pinnalta rapea. Ryppylimetin lehdet ja punainen currytahna antavat niille tunnusomaisen thaimaalaisen maun, joka kruunataan makealla thai chilikastikkeella.

Sonja Blåberg

Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

500 g

hauki-, turska- tai siikafileetä

1

muna

3 rkl

maissitärkkelystä

75 g

vihreitä papuja tai kevätsipulia ohueksi viipaloituna

rypsiöljyä paistamiseen

Voit oikaista ostamalla valmiiksi jauhettua kalaa kaupasta. Kokeile pihvejä kalahampurilaisissa. Tämä on kalastajan unelmaresepti esimerkiksi hauelle.

ohjeet

  • Hienonna kala veitsellä rakeiseksi tahnaksi. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset.
  • Muotoile seoksesta noin 1 sentin paksuisia pihvejä. Paista pihvejä useammassa erässä runsaassa öljyssä esimerksiksi wok- tai paistinpannussa, kunnes ne ovat kypsiä ja pinnaltaan kauniin kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä.
  • Tarjoa kuumina tai kylminä Spice Up! Makean Thai Chilikastikkeen kera.