yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 48 palaa
Sitruunaiset Aleksanterit hurmaavat pehmeällä muropohjalla, raikkaalla sitruunatäytteellään ja suloisella keltaisella tomusokerikuorrutuksellaan. Tämä klassinen eurooppalainen leivonnainen saa uuden twistin sitruunatahnasta.

Raaka-aineet
Pohja
500 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
sokeria
1 tl
vanilliinisokeria
1
sitruunan raastettu kuori
2
keltuaista
10 dl
vehnäjauhoja
Kuorrutus
5 dl
tomusokeria
1/2
sitruunamehua
keltaista karamelliväriä
Voit käyttää sitruunatahnan tilalla Mackays Limetahnaa.
Ohjeet
Pohja
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
- Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30×35 cm)
Täyte:
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
- Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin sitruunatahna ja sitten mantelitahna.
- Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia
Kuorrutus:
- Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorrutteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.

Kevään uutuustuote – Rapea Chiliöljy

Tuemme vastuullista palmuöljyn tuotantoa
