Punainen katkarapucurry

alle 30min Thaimaa Annoksia: 4 Medium

jättirapuja punaisessa thai currykastikkeessa

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

n. 300 g

kasviksia paloiteltuna, esim. parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa tai/ja kesäkurpitsaa

400 g

katkarapuja

2 tl

palmusokeria

1 rkl

limetin mehua

Pinnalle

thaibasilikanlehtiä

Voit käyttää katkarapujen tilalla broileria, tofua, nautaa tai possua, jos käytät lihaa niin lisää palat heti kypsennyksen alussa.

Valmistus

  • Kuumenna 1 dl kookosmaitoa wokissa tai pannussa. Lisää currytahna ja keitä hetki. Kaada mukaan loput kookosmaidosta. Lisää joukkoon ryppylimetinlehdet, hyvin huuhdellut bambunversot ja haluamasi paloitellut kasvikset. Hauduta hetki, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
  • Lisää joukkoon katkaravut, sokeri, kalakastike ja limetin mehu ja kuumenna, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.
  • Koristele lopuksi halutessasi thaibasilikanlehdillä ja tarjoa nuudelien tai riisin kera.