Misonuudelit ja seesami-pankoleivitetty tofu

Laktoositon Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen
yli 60min Japani Annoksia: 3 Mieto

Misosta saa suolaisen syvää makua, joka antaa ruokaan uutta ulottuvuutta.

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Kastike

1

appelsiinin raastettu kuori + ½ mehu

½

mandariinin kuori ja ½ mehu

2 rkl

soijakastike

1 rkl

seesamiöljyä

Lisäksi

250 g

soijapapuja (pakasteesta löytyy)

5

retiisiä

n. 2

kevätsipulinvartta

270 g

maustamatonta tofua (ainakin Jalotofun maustamaton on sopivan kiinteä)

Tofun leivitykseen

vehnäjauhoja

kaurajuomaa

rypsiöljyä friteeraamiseen

Tofun tilalla voit kokeilla myös kalanpaloja, esimerkiksi lohta tai ahvenfileitä.

Ohjeet

  • Paloittele tofu poikkisuunnassa suorakulmion mallisiin palasiin ja sen jälkeen leikkaa palat kolmionmallisiksi. 
  • Laita palaset parin talouspaperipalasen väliin kuivamaan. Laita jotakin painoksi päälle, jotta tofusta saa ylimääräisen kosteuden pois.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhdessä kulhossa.
  • Hienonna kevätsipulit ja siivuta retiisi ohuelti valmiiksi. 
  • Liota wakame pakkauksen ohjeen mukaan (likoaa parissa minuutissa).
  • Leivitä tofu. Ota kolme astiaa esiin. Kaada ensimmäiselle vehnäjauhoja, toiselle kaurajuomaa ja kolmannelle sekoitus pankosta ja seesaminsiemenistä. Mikäli joku näistä hupenee leivityksen aikana, niin lisää sitä lisää.
  • Kierittele kukin tofupala ensin kauttaaltaan vehnäjauhoissa, dippaa sitten kaurajuomaan ja kierittele lopuksi panko-seesamseoksessa.
  • Pistä nuudelit keittymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Samalla kun nuudelit keittyvät, friteeraa tofut. Mittaa teräksisen/valurautaisen kattilan pohjalle n. 2 cm rypsiöljyä. Kuumenna öljy.
  • Kokeile tofupalasella, koska öljy on valmista. Kun tofu alkaa öljyyn koskiessa sihistä, öljy on tarpeeksi kuumaa. 
  • Friteeraa tofupalasia öljyssä n. 30 sekuntia per puoli ja käännä.
  • Paista vielä toiselta puolelta n. 30 sek. 
  • Nosta talouspaperin päälle kuivumaan, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.
  • Valuta vesi pois nuudeleista. Sekoita joukkoon kastike, soijapavut, retiisit, kevätsipuli ja wakame.
  • Tarjoa leivitetyn tofun kanssa heti.