Mango sticky rice

Laktoositon Soijaton Gluteeniton Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen
alle 60min Thaimaa Annoksia: 4

Mango Sticky Rice on klassinen thaimaalainen jälkiruoka, joka yhdistää samettisen kookosmaidossa kypsytetyn riisin ja mehukkaan tuoreen mangon – mainio päätös Aasian makumatkalle!

Resepti ja kuva: Hanna Majaniemi

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Riisi

1/3 tl

merisuolaa

Kastike

1 tl

vaniljaesanssia

Lisäksi

tuoretta mangoa

seesaminsiemeniä paahdettuna

kookoshiutaleita

Voit käyttää kastiketta myös muihin jälkiruokiin esimerkiksi hedelmäsalaattiin.

Ohjeet

  • Huuhtele riisi siivilässä kylmän veden alla, kunnes vesi valuu puhtaana. Täytä kulho kylmällä vedellä ja aseta siivilä kulhon päälle siten, että riisi uppoaa veteen. Liota 30 minuuttia.
  • Valuta ja keitä riisi paketin ohjeen mukaan, mutta korvaa osa vedestä kookosmaidolla (240 g, lisää vettä loput) ja jätä riisiviinietikka pois. Huuhtele lopuksi kypsä riisi juoksevan veden alla.

Kastike

  • Sekoita pannulla kondensoitu kookosmaito, merisuola ja vanilja. Kuumenna, maista ja lisää tarvittaessa vaniljaa. Sammuta lämpö, ota puolet kastikkeesta erilleen ja sekoita se riisiin. Kaada loput pieneen kastikekannuun.
  • Jaa riisi tarjoiluastioille, asettele ohueksi leikattua mangoa viereen, kaada kastiketta riisin, sekä mangon päälle ja viimeistele halutessasi seesaminsiemenillä tai kookoshiutaleilla.