Lime-marenkipiirakka

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
yli 60min Annoksia: 6-8

Raikkaan makea Lime-marenkipiirakka hurmaa kaikki herkkusuut! Täydellinen yhdistelmä kirpeää limeä, silkkisen pehmeää täytettä ja ilmavaa marenkia kruunattuna rapealla pohjalla.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 pkt

murotaikinaa

200 g

maustamatonta tuorejuustoa

Marenki

4

valkuaista

1 dl

sokeria

mantelilastuja

Voit tehdä piiraan myös Mackays sitruunatahnasta.

Ohjeet

  • Painele sulanut taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm).
  • Kypsennä pohjaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Levitä jäähtyneen pohjan päälle tuorejuusto ja limettitahna.
  • Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. 
  • Lisää mukaan sokeri koko ajan vatkaten. 
  • Levitä marenki limettitahnan päälle ja ripottele päällimmäiseksi mantelilastuja.
  • Paista uunissa 200 asteessa kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.