Kimchijjiggae

Kananmunaton Maidoton
alle 60min Korea Annoksia: 4 Medium

Lämmittävän umaminen kimchijjigae on perinteinen korealainen kimchistä valmistettu pata. Tällä ohjeella saat loihdittua lähes autenttisen korealaisen makuelämyksen.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1

sipuli hienonnettuna

1 rkl

öljyä

1

purkki tonnikalaa valutettuna

1 l

vettä

150 g

tofua

Pinnalle

1 tl

paahdettua seesamiöljyä

seesaminsiemeniä paahdettuna

Saat vegeversion käyttämällä tonnikalan tilalla esim. soijarouhetta. Jos taas haluat lihaisamman version voit käyttää vaikka jauhelihaa ja paistaa sitä heti alkuun tahnojen kanssa. Myös karjalanpaistilihat sopivat, hauduta pataa silloin ainakin muutaman tunnin ajan.

Ohjeet

  • Kuullota sipuleita, inkivääritahnaa ja valkosipulitahnaa hetki kattilan pohjalla öljyssä.
  • Lisää tonnikala, maustetahnat ja kimchi kattilaan liemineen (jos kimchipalat on isoja paloittele niitä hiukan).
  • Paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin.
  • Lisää vesi, kiehauta ja anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.
  • Paloittele tofu kuutioiksi ja lisää varovasti kiehuvan keiton joukkoon. 
  • Mausta seesamiöljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. 
  • Tarkista maku.