Kananmunaton
Maidoton
alle 60min
Korea
Annoksia: 4
Medium
Lämmittävän umaminen kimchijjigae on perinteinen korealainen kimchistä valmistettu pata. Tällä ohjeella saat loihdittua lähes autenttisen korealaisen makuelämyksen.

Raaka-aineet
1
sipuli hienonnettuna
1 rkl
öljyä
1
purkki tonnikalaa valutettuna
2-3 rkl
Yutaka Misotahnaa1 l
vettä
150 g
tofua
Pinnalle
1 tl
paahdettua seesamiöljyä
seesaminsiemeniä paahdettuna
Saat vegeversion käyttämällä tonnikalan tilalla esim. soijarouhetta. Jos taas haluat lihaisamman version voit käyttää vaikka jauhelihaa ja paistaa sitä heti alkuun tahnojen kanssa. Myös karjalanpaistilihat sopivat, hauduta pataa silloin ainakin muutaman tunnin ajan.
Ohjeet
- Kuullota sipuleita, inkivääritahnaa ja valkosipulitahnaa hetki kattilan pohjalla öljyssä.
- Lisää tonnikala, maustetahnat ja kimchi kattilaan liemineen (jos kimchipalat on isoja paloittele niitä hiukan).
- Paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin.
- Lisää vesi, kiehauta ja anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.
- Paloittele tofu kuutioiksi ja lisää varovasti kiehuvan keiton joukkoon.
- Mausta seesamiöljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Tarkista maku.