Tarinamme

Ollin rohkeus ja intohimo aasialaista ruokakulttuuria kohtaan toivat ensimmäisinä aasialaisia makuja suomalaisten ruokapöytiin

Fine Foods Oy Ltd on tuonut makua suomalaisten kotien ja ravintoloiden ruokapöytiin jo yli 30 vuotta. Yrityksen tarina kietoutuu vahvasti yrityksen perustajan Olli Lampun rohkeuteen ja kiinnostukseen aasialaista ruokakulttuuria kohtaan. Vietettyään aikaa Ruotsissa ja työskenneltyään Antti Wihurin kansainvälisellä osastolla sekä lentäjänä, Olli suuntautui maahantuontiin. Näillä matkoilla syntyivät myös Ollin intohimoinen rakkaus aasialaiseen ruokaan ja niiden makumaailmojen mahdollistaviin tuotteisiin. Samalla syntyivät tulevan liiketoiminnan kannalta tärkeät kontaktit Hong Kongiin, Thaimaahan ja muualle Kaukoitään.

Spice Up! tuotemerkin synty

Näistä poluista syntyi vuonna 1987 Fine Foods Oy Ltd, jonka maahantuomat tuotteet mahdollistavat edelleenkin aitojen aasialaisten ruokien tekemisen helposti ja nopeasti suomalaisissa kodeissa. Fine Foods teki 90-luvulla paljon yhteistyötä matkailualan yrittäjien kanssa mm. viemällä ruokatoimittajia Kaukoitään tutustumaan ruokakulttuureihin. Matkat olivat toimittajille ikimuistoinen kokemus ja näin median kautta levisi tieto aasialaisen ruokakulttuurin saloista, reseptiikasta ja uusista raaka-aineista.

Vuonna 2003 Fine Foods lanseerasi Suomen ensimmäisen aasialaisen tuotesarjan, joka sai nimekseen Spice Up! Tuotteet saivat kuluttajilta ja ammattilaisilta positiivisen vastaanoton, ne koettiin helpoiksi ja niistä syntyi aitoja aasialaisia makuelämyksiä. Tuotesarja sisältää aasialaisia maustetahnoja, erilaisia wok- ja maustekastikkeita, nuudeleita ja kookosmaitoja.

Spice Up! -tuotemerkin valikoima laajenee jatkuvasti uusilla tuotteilla. Tuotesarjan slogan ”Hyvää makua elämään” korostaa maustamisen merkitystä ruoanlaitossa. Fine Foodsin koko myyntivalikoima on täydentynyt vuosien varrella myös yhteistyökumppaneiden tuotteilla.

Aitoja aasialaisia makuja
Famous Vietnamese food is banh mi thit, popular street food from bread stuffed with raw material: pork, ham, pate, egg and fresh herbs as scallions, coriander, carrot, cucumber, chilli.

Pirteä kolmekymppinen Fine Foods

Olli johti ja kasvatti yritystä sen perustamisesta aina vuoteen 2007 saakka. Perheyrityksen toimintaa johtaa tänä päivänä Ollin tytär Kati Lamppu. Kati haluaa Ollin tavoin tuottaa asiakkaalle makuelämyksen, joka saa aikaan WOW-efektin!

Katin mukaan Fine Foodsin ydin on edelleen Ollin viitoittaman tien mukainen. Fine Foods haluaa olla kilpailukykyisin ja kiinnostavin kansainvälisten makujen bränditalo Suomessa, jonka toiminnan tarkoituksena on tarjota asiakkaille erinomaisia tuoteratkaisuja kansainvälisiin makunautintoihin.