Wasabi-lohikakku

yli 60min Japani Annoksia: n. 12

Wasabi-lohikakku tuo sushin herkulliset maut uudella tavalla tarjolle. Tämä näyttävä voileipäkakku on täydellinen valinta juhlapöytään kaikille sushin ystäville.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1

täysjyvävuokalimppu

Täyte 1

300 g

lämminsavulohta

1 dl

paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)

3 rkl

ruohosipulisilppua

½ tl

suolaa

½ tl

mustapippuria

Väliin

Täyte 2

1 dl

paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)

3 rkl

ruohosipulisilppua

½ tl

suolaa

½ tl

pippuria

1-2

avokadoa viipaloituna

1 rkl

limettiä

Kuorrutus

1 ½ dl

paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)

1 rkl

hunajaa

Kuorrutus

n. 300 g

kylmäsavulohta

2 rkl

mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä

4 rkl

mätiä

Ohjeet

  • Sekoita täytteen 1 aineet keskenään. Levitä pöydälle pitkä pala voipaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille.
  • Leikkaa vuokaleivästä kovat reunat ohuelti pois. Leikkaa leipä sahalaitaisen veitsen avulla 4 levyksi. Aloita kakun kokoaminen alimmasta kerroksesta. Sivele levylle 1/4 kostutusliemestä. Levitä päälle puolet lohitäytteestä (täyte 1).
  • Nosta päälle seuraava leipälevy, kostuta se ja levitä levylle täyte 2 wasabilla, suolalla ja pippurilla maustettua jogurttia. Lado jogurtin päälle avokadoviipaleet ja purista päälle limen mehua.
  • Tee vielä toinen lohitäytekerros (täyte 1). Kostuta viimeinen leipälevy ja nosta se kakun päälle. Kääri voipaperi tiiviisti kakun ympärille. Nosta kakun päälle tasainen paino, esim. leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä kylmässä mieluiten yön yli.
  • Sekoita keskenään kuorrutuksen aineet. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille lastan avulla. Painele kylmäsavuviipaleet kakun reunoihin. Koristele kakun pinta inkiväärilastuilla, mädillä ja seesaminsiemenillä.