yli 60min
Japani
Annoksia: n. 12
Wasabi-lohikakku tuo sushin herkulliset maut uudella tavalla tarjolle. Tämä näyttävä voileipäkakku on täydellinen valinta juhlapöytään kaikille sushin ystäville.
Raaka-aineet
1
täysjyvävuokalimppu
Kostutus
Täyte 1
300 g
lämminsavulohta
1 dl
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
3 rkl
ruohosipulisilppua
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Väliin
2 tl
Yutaka WasabiaTäyte 2
1 dl
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
3 rkl
ruohosipulisilppua
½ tl
suolaa
½ tl
pippuria
1-2
avokadoa viipaloituna
1 rkl
limettiä
Kuorrutus
1 ½ dl
Kewpie majoneesia1 ½ dl
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
Yutaka WasabiaKuorrutus
n. 300 g
kylmäsavulohta
2 rkl
mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä
4 rkl
mätiä
Ohjeet
- Sekoita täytteen 1 aineet keskenään. Levitä pöydälle pitkä pala voipaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille.
- Leikkaa vuokaleivästä kovat reunat ohuelti pois. Leikkaa leipä sahalaitaisen veitsen avulla 4 levyksi. Aloita kakun kokoaminen alimmasta kerroksesta. Sivele levylle 1/4 kostutusliemestä. Levitä päälle puolet lohitäytteestä (täyte 1).
- Nosta päälle seuraava leipälevy, kostuta se ja levitä levylle täyte 2 wasabilla, suolalla ja pippurilla maustettua jogurttia. Lado jogurtin päälle avokadoviipaleet ja purista päälle limen mehua.
- Tee vielä toinen lohitäytekerros (täyte 1). Kostuta viimeinen leipälevy ja nosta se kakun päälle. Kääri voipaperi tiiviisti kakun ympärille. Nosta kakun päälle tasainen paino, esim. leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä kylmässä mieluiten yön yli.
- Sekoita keskenään kuorrutuksen aineet. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille lastan avulla. Painele kylmäsavuviipaleet kakun reunoihin. Koristele kakun pinta inkiväärilastuilla, mädillä ja seesaminsiemenillä.