Vegaanikulhot

Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen Laktoositon
alle 60min Japani, Eurooppa Annoksia: 4 Mieto

Ravitseva kulho tarjoaa raikkaan yhdistelmän tuoreita kasviksia, proteiinipitoisia palkokasveja ja herkullista kastiketta. Tämä monipuolinen ja värikäs annos on täynnä makua ja energiaa.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

100 g

edamamepapuja (pakaste)

½

kurkku

suolaa ja sokeria

200 g

nyhtökauraa, -hernettä tai härkistä

1 prk

Sempio Kimchiä

50 g

salaattipinaattia

auringonkukanversoja

(sisolehtiä)

1

avokado viipaloituna

seesaminsiemeniä paahdettuna

Misomajoneesi

1 dl

kasvimaitoa, esim. kaura tai soija

1 rkl

Dijonsinappia

2 tl

kapriksia

2 dl

öljyä

½

sitruunan mehu

1 tl

suolaa

ripaus mustapippuria

Annoksen raaka-aineita ja kastikkeita voi näppärästi vaihdella satokauden mukaan. Kokeile myös pikkelöityjä kasviksia osana annosta.

Ohjeet

  • Käsittele edamamet pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi kurkku ja mausta riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.
  • Mausta pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetty riisi mirinillä. Valuta kimchi.
  • Jaa riisi neljän kulhon pohjalle. Asettele jokaiseen kulhoon tasaisesti sektoreiksi, nyhtökaura, edamamet, avokado, pinaatti ja sisolehdet, kimchi, auringonkukan versot ja etikkakurkut. Laita jokaiseen kulhoon misomajoneesia tarjolle.

Misomajo

  • Mittaa kasvimaito, sinappi, miso ja kaprikset sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana pienissä erissä. Varmista, että öljy ja kasvimaito sekoittuvat kunnolla ennen kuin lisäät öljyä, niin saat tasaisen seoksen. Jatka sekoittamista, kunnes majoneesi paksuuntuu.
  • Purista sitruunan mehu joukkoon ja sekoita. Lisää merilevähiutaleet tai murenna wakame majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa.