Kananmunaton
Maidoton
Kasvis (lakto-ovo)
Vegaaninen
Laktoositon
alle 60min
Japani, Eurooppa
Annoksia: 4
Mieto
Ravitseva kulho tarjoaa raikkaan yhdistelmän tuoreita kasviksia, proteiinipitoisia palkokasveja ja herkullista kastiketta. Tämä monipuolinen ja värikäs annos on täynnä makua ja energiaa.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/vegaaninen-bowl-misomajoneesilla-768x1028.webp)
Raaka-aineet
100 g
edamamepapuja (pakaste)
½
kurkku
suolaa ja sokeria
200 g
nyhtökauraa, -hernettä tai härkistä
2 rkl
Yutaka Miriniä1 prk
Sempio Kimchiä
50 g
salaattipinaattia
auringonkukanversoja
(sisolehtiä)
1
avokado viipaloituna
seesaminsiemeniä paahdettuna
Misomajoneesi
1 dl
kasvimaitoa, esim. kaura tai soija
1 rkl
Dijonsinappia
2 tl
kapriksia
2 dl
öljyä
½
sitruunan mehu
2 tl
Yutaka wakamea1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
Annoksen raaka-aineita ja kastikkeita voi näppärästi vaihdella satokauden mukaan. Kokeile myös pikkelöityjä kasviksia osana annosta.
Ohjeet
- Käsittele edamamet pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi kurkku ja mausta riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.
- Mausta pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetty riisi mirinillä. Valuta kimchi.
- Jaa riisi neljän kulhon pohjalle. Asettele jokaiseen kulhoon tasaisesti sektoreiksi, nyhtökaura, edamamet, avokado, pinaatti ja sisolehdet, kimchi, auringonkukan versot ja etikkakurkut. Laita jokaiseen kulhoon misomajoneesia tarjolle.
Misomajo
- Mittaa kasvimaito, sinappi, miso ja kaprikset sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana pienissä erissä. Varmista, että öljy ja kasvimaito sekoittuvat kunnolla ennen kuin lisäät öljyä, niin saat tasaisen seoksen. Jatka sekoittamista, kunnes majoneesi paksuuntuu.
- Purista sitruunan mehu joukkoon ja sekoita. Lisää merilevähiutaleet tai murenna wakame majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa.