Uunijuurekset korealaisella dipillä

Kasvis (lakto-ovo)
alle 60min Eurooppa, Korea Annoksia: 4-6 Medium

Paahtaminen tekee juureksista entistä maukkaampia. Kokeile vaihteeksi nauttia niitä marinoituna ja tarjoa niiden kanssa korealaista dippiä.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1

bataatti

2

porkkanaa

1

palsternakka

2

rosamunda perunaa

Marinadi

2 rkl

soijaa

1 rkl

sitruunan mehua

2 tl

paahdettua seesamiöljyä

1 rkl

hunajaa

1

sipuli hienonnettuna

Kastike

1 dl

ruokajogurttia 

1-2 rkl

hunajaa 

Voit kypsentää juurekset mainiosti myös airfryerissa.

Ohjeet

  • Kuori ja paloittele juurekset suureen kulhoon.
  • Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
  • Sekoita marinadi hyvin juuresten sekaan ja anna maustua hetken kylmässä tai 1 h huoneenlämmössä.
  • Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
  • Sekoita ruokajogurtti ja mausteet. Tarjoa kastiketta uunijuuresten kanssa.