Udonkeitto

Maidoton Laktoositon
yli 60min Japani Annoksia: 4 Medium

Udonkeitto on kuin meille tutumpi ramen-keitto, mutta ramen-nuudeleiden sijasta keitossa maistuvat udonnuudelit. Perinteinen ramen keitto syntyy liemestä, taresta ja nuudeleista. Tare on maustekastike, joka laitetaan keittokulhon pohjalle ennen lientä ja nuudeleita. Tässä reseptissä ramen on maustettu valkoisella misolla eli japanilaisella fermentoidulla soijapaputahnalla.

Kuva ja resepti: Food by twins

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Lihaliemi

700 g

paistilihoja

½

valkosipuli

1

porkkana

3-4 dl

vettä

Tare

1 dl

soijakastiketta

2 tl

sitruunamehua

1

raastettu valkosipuli

Keittoa varten

1-2 l

lihalientä tai sienilientä

500 g

lihaa tai sieniä (naudan paistisuikaleita yms.)

1 rkl

seesamiöljyä

suolaa ja pippuria

1-2

kevätsipulia hienonnettuna

1

porkkana

seesaminsiemeniä

Resepti pohjautuu lihaliemeen jonka voit tehdä itse tai käyttää valmista lihalientä. Voit myös tehdä vegaanisen keiton aikaisemmin julkaisemaan sieniliemeen.

Ohjeet

Liemi

  • Lisää ainekset kattilaan. Kun liemi kiehuu, kuori lusikalla muodostuvaa vaahtoa.
  • Keitä keskilämmöllä noin 4 tuntia.
  • Siivilöi liemi ja ota lihat talteen.

Ohje

  • Sekoita taren ainekset keskenään pienessä kulhossa.
  • Paista lihoja tai sieniä pannulla kovalla lämmöllä seesamöljyn kanssa noin 5 minuuttia.  Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä udonnuudelit ohjeen mukaan lihaliemessä. Lisää liemen joukkoon mirin.
  • Nosta nuudelit kulhoon, jossa on tare ja kaada liemi päälle.
  • Koristele ramen lihalla, soijakananmunilla, porkkanatikuilla, norilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.