Maidoton
Laktoositon
yli 60min
Japani
Annoksia: 4
Medium
Udonkeitto on kuin meille tutumpi ramen-keitto, mutta ramen-nuudeleiden sijasta keitossa maistuvat udonnuudelit. Perinteinen ramen keitto syntyy liemestä, taresta ja nuudeleista. Tare on maustekastike, joka laitetaan keittokulhon pohjalle ennen lientä ja nuudeleita. Tässä reseptissä ramen on maustettu valkoisella misolla eli japanilaisella fermentoidulla soijapaputahnalla.
Raaka-aineet
Keittoa varten
1-2 l
lihalientä tai sienilientä
500 g
lihaa tai sieniä (naudan paistisuikaleita yms.)
1 rkl
seesamiöljyä
suolaa ja pippuria
4 rkl
Yutaka miriniä1 levy
Yutaka nori merilevää1-2
kevätsipulia hienonnettuna
1
porkkana
seesaminsiemeniä
Resepti pohjautuu lihaliemeen jonka voit tehdä itse tai käyttää valmista lihalientä. Voit myös tehdä vegaanisen keiton aikaisemmin julkaisemaan sieniliemeen.
Ohjeet
Liemi
- Lisää ainekset kattilaan. Kun liemi kiehuu, kuori lusikalla muodostuvaa vaahtoa.
- Keitä keskilämmöllä noin 4 tuntia.
- Siivilöi liemi ja ota lihat talteen.
Ohje
- Sekoita taren ainekset keskenään pienessä kulhossa.
- Paista lihoja tai sieniä pannulla kovalla lämmöllä seesamöljyn kanssa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä udonnuudelit ohjeen mukaan lihaliemessä. Lisää liemen joukkoon mirin.
- Nosta nuudelit kulhoon, jossa on tare ja kaada liemi päälle.
- Koristele ramen lihalla, soijakananmunilla, porkkanatikuilla, norilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.