Maidoton
Laktoositon
Gluteeniton
alle 60min
Thaimaa
Medium
Resepti yhdistää mausteisen Tom Yam -tahnan ja mehukkaat jättiravut. Tuoreet yrtit, limetti ja ripaus kookoskermaa luovat täydellisen tasapainon tulisuuden, happamuuden ja makeuden välillä. Voit valmistaa tahnan itse tai oikaista käyttämällä Spice Up! Tom Yam tahnaa – herkullinen lopputulos on taattu
Raaka-aineet
Tom Yam -tahna
1
sipuli
1-2
punaista chiliä
1 rkl
ruskeaa sokeria esim. kookossokeria
1 rkl
vettä
Tom Yam ravut
100 g
voita
400 g
jättirapuja (esim. tiikerirapuja)
tuoretta limetin mehua
suolaa
Voit oikaista ja käyttää reseptiin valmista Spice Up! Tom Yam tahnaa
Ohjeet
Tom Yam tahna
- Hienonna sipuli pieniksi suikaleiksi. Lisää pannulle tilkka öljyä ja sipulit. Karamellisoi sipulit (noin 20 min).
- Valmistele sillä välin muut ainekset.
Poista chilistä siemenet. Hienonna sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja korianterin varret. - Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi. Lisää vettä tarpeen mukaan.
- Säilytä tahna ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään viikon ajan.
Tom Yam ravut
- Lisää paistinpannulle voi. Anna ruskistua hieman. Lisää tom yam tahna ja kuullota tahnaa hetki.
- Lisää jättiravut ja paista noin minuutti per puoli. Viimeistele limen mehulla ja suolalla.