Tom Yam Goong -keitto

Laktoositon Gluteeniton Kananmunaton Maidoton
alle 60min Thaimaa Annoksia: 4 Medium

Tom Yam keitto on thaimaalaisen keittiön klassikko ruoka. Monivivahteinen maku tuo Thaimaan tuulahduksen keittiöösi ja lämmittää ihanasti arkeasi.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

RAAKA-AINEET

1 l

kanalientä

100 g

herkkusieniä viipaloituna

300 g

jättikatkarapuja

n.20

kirsikkatomaattia

1/2 dl

limetin mehua

Lisäksi

korianteria silputtuna

chiliviipaleita

Jos haluat keittoosi tulisuutta, lisää joukkoon chiliviipaleita tai tulista chilikastiketta. Voit halutessasi lisätä keittoosi vielä lopuksi 2 dl kookosmaitoa.

OHJEET

  • Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää Tom Yam tahna, sienet ja ryppylimetinlehdet. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää katkaravut ja kirsikkatomaatit, kuumenna, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Mausta kalakastikkeella ja limetinmehulla. Koristele lopuksi korianterisilpulla.
  • Thaimaalainen tapa on tarjota keittoa höyryävän jasmiiniriisin kera.