Thaimaalaiset kalapihvit

Maidoton Laktoositon
yli 60min Thaimaa Annoksia: 20 Medium

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

2 kg

hauki-, turska- tai siikafileetä

0,32kg

kananmunaa

0,14 kg

maissitärkkelystä

0,20 kg

vihreitä papuja ohuina suikaleina

0,12 l

limetin mehua

paistamiseen öljyä

Voit muotoilla massasta myös pyöryköitä ja tarjota näitä thaimaalaisina kalapullina.

Ohjeet

  • Hienonna kala karkeaksi rakeeksi esim. kutterissa tai käytä valmista massaa. Sekoita joukkoon currytahna, kananmunat, kalakastike ja maissitärkkelys. Murenna ryppylimetinlehdet jauheeksi, lisää kalaseokseen. Sekoita joukkoon vielä pavut, pankojauho ja limetin mehu.
  • Anna massan levätä kylmässä muutama tunti.
  • Muotoile seoksesta noin sentin paksuisia pihvejä. Paista pihvejä kuumalla pannulla runsaassa öljyssä tai paistopellillä kiertoilmauunissa, saadaksesi kauniin kullanruskean pinnan.
  • Tarjoa kuumina tai kylminä Spice Up! Makea Thai chilikastikkeen kera.