Sushirullan valmistus

yli 60min Japani Mieto

Itse tehdyt makirullat ovat helppoja valmistaa ja hauska tehdä yhdessä! Rapea merilevä, tuoreet ainekset ja itse valitut täytteet tekevät jokaisesta rullasta juuri oman maun mukaisen.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

n. 500 g

 tuoretta lohta kapeina, pitkinä suikaleina

tuoretta kurkkua ohuina, pitkinä suikaleina siemenet pois koverrettuna

Sushi-matto

Valitse täytteeksi vaihtelevia ja mieleisiä raaka-aineita.
Jos sinulla ei ole sushi-mattoa voit käyttää keittiöpyyhettä sen tilalla.

Valmistus

  • Aseta merileväarkin eli norin kiiltävä puoli alaspäin bambumaton päälle. Levitä nori-arkille kevyesti painellen riisiä. Jätä noin 1 cm levyinen kaistale norin alareunasta ilman riisiä, jotta saat makin rullattua kiinni.
  • Painele riisiin noin 1 cm päähän reunasta kapea kolo. Levitä koloon koko pituudelta kevyesti Yutaka wasabitahnaa.
  • Asettele koloon kala- ja kurkkusuikaleet.
  • Ota kiinni bambumaton reunasta jossa täytteet ovat lähellä reunaa, ja kääri noriarkki rullalle. Ennen kuin käärit rullan loppuun asti kiinni varmista, että ainekset ovat tukevasti paikoillaan. Jos tuntuu ettei arkin reuna tartu rullaan kiinni voit kostuttaa norin reunaa hieman vedellä. Viimeistele käärö bambumaton avulla kevyesti rullaa puristaen ja muotoile se neliskanttiseksi tai pyöreäksi. Päistä pursuavaa täytettä voi työntää vielä sisäänpäin.
  • Leikkaa valmis makirulla 6-8 osaan terävällä veitsellä. Puhdista veitseen tarttunut riisi kylmällä vedellä leikkaamisen välillä.
  • Tarjoile makipalat soijan, inkiväärilastujen ja wasabitahnan kera.

Tarvikkeet

Riisin maustaminen

Riisin levitys norin päälle

Wasabin levitys

Täytteet

Rullaus maton avulla

Leikkaus

Esillepano