alle 60min
Japani
Mieto
Näin saat juuri oikean koostumuksen täydellisiin susheihin.

Raaka-aineet
1/2 pkt (250 g)
Yutaka sushi riisiä3,5 dl
vettä
Mausteseos
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
Valmistus
- Laita ½ pussia sushiriisiä (250 g) isoon kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä, pese riisiä varovasti 3-4 kertaa vettä vaihtaen. Voit myös huuhtoa riisiä lävikössä juoksevan veden alla. Valuta vesi pois.
- Siirrä riisi paksupohjaiseen kannelliseen kattilaan ja kaada päälle 3 ½ dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
- Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä kannen alla 15-20 minuuttia.
Älä avaa kantta! - Sekoita riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola keskenään. Sekoita, kunnes sokeri ja suola on liuennut nesteeseen. Sekoita mausteliemi leikkaavin liikkein jäähtyneen riisin joukkoon kevyesti riisiä saman aikaisesti käännellen.