Sushiriisin kypsennysohje

alle 60min Japani Mieto

Näin saat juuri oikean koostumuksen täydellisiin susheihin.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1/2 pkt (250 g)

Yutaka sushi riisiä

3,5 dl

vettä

Valmistus

  • Laita ½ pussia sushiriisiä (250 g) isoon kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä, pese riisiä varovasti 3-4 kertaa vettä vaihtaen. Voit myös huuhtoa riisiä lävikössä juoksevan veden alla. Valuta vesi pois.
  • Siirrä riisi paksupohjaiseen kannelliseen kattilaan ja kaada päälle 3 ½ dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
  • Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä kannen alla 15-20 minuuttia.
    Älä avaa kantta!
  • Sekoita riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola keskenään. Sekoita, kunnes sokeri ja suola on liuennut nesteeseen. Sekoita mausteliemi leikkaavin liikkein jäähtyneen riisin joukkoon kevyesti riisiä saman aikaisesti käännellen.