Maidoton
Laktoositon
Soijaton
alle 60min
Japani
Mieto
Tässä vaivattomampi tapa nauttia sushin herkullisista mauista.
Raaka-aineet
1 pkt
Yutaka SushiriisiäSushiriisimausteseos
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
Lisäksi
500 g
kylmäsavu- tai graavilohiviipaleita
Tarjolle
soijakastiketta
mustia seesaminsiemeniä paahdettuna
Voit valmistaa vegeneliöitä käyttämällä avokadoviipaleita, porkkalaa (=porkkanalohi) tai marinoitua tofua.
Ohjeet
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Sekoita riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola keskenään. Sekoita, kunnes sokeri ja suola on liuennut nesteeseen. Sekoita mausteliemi leikkaavin liikkein jäähtyneen riisin joukkoon kevyesti riisiä saman aikaisesti käännellen.
- Taputtele maustettu riisi märillä käsillä voipaperin päällä noin sentin paksuiseksi levyksi.
- Valmista wasabimajoneesi sekoittamalla wasabi ja hunaja majoneesiin. Tarkista maku, lisää halutessasi wasabia. Levitä wasabimajoneesi riisin päälle. Lado kylmäsavulohiviipaleet tasaisesti majoneesin päälle. Ripottele lopuksi pinnalle vielä seesaminsiemeniä.
- Leikkaa levystä suupalan kokoisia annospaloja ja laita tarjolle soijan kanssa.