Sushineliöt

Maidoton Laktoositon Soijaton
alle 60min Japani Mieto

Tässä vaivattomampi tapa nauttia sushin herkullisista mauista.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Sushiriisimausteseos

2 tl

sokeria

2 tl

suolaa

Wasabimajoneesi

1 rkl

juoksevaa hunajaa

Lisäksi

500 g

kylmäsavu- tai graavilohiviipaleita

Tarjolle

soijakastiketta

mustia seesaminsiemeniä paahdettuna

Voit valmistaa vegeneliöitä käyttämällä avokadoviipaleita, porkkalaa (=porkkanalohi) tai marinoitua tofua.

Ohjeet

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Sekoita riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola keskenään. Sekoita, kunnes sokeri ja suola on liuennut nesteeseen. Sekoita mausteliemi leikkaavin liikkein jäähtyneen riisin joukkoon kevyesti riisiä saman aikaisesti käännellen.
  • Taputtele maustettu riisi märillä käsillä voipaperin päällä noin sentin paksuiseksi levyksi.
  • Valmista wasabimajoneesi sekoittamalla wasabi ja hunaja majoneesiin. Tarkista maku, lisää halutessasi wasabia. Levitä wasabimajoneesi riisin päälle. Lado kylmäsavulohiviipaleet tasaisesti majoneesin päälle. Ripottele lopuksi pinnalle vielä seesaminsiemeniä.
  • Leikkaa levystä suupalan kokoisia annospaloja ja laita tarjolle soijan kanssa.