Sushikääröt Onigirazu korealaisittain

Maidoton Laktoositon
alle 60min Japani, Korea Annoksia: 6 Medium

Näissä helposti käsin syötävissä ”sämpyläpaketeissa” täyteläinen lohi, raikas avokado ja rapea salaatti yhdistyvät mausteiseen gochujang-majoneesiin. Täydellinen valinta rentoihin illanistujaisiin tai evääksi mukaan otettavaksi.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 tl

suolaa

1rkl

sokeria

2 rkl

seesaminsiemeniä paahdettuna

1 rkl

paahdettua seesamiöljyä

1 ruukku

rapeaa salaattia (esim. jää- tai romaine)

200 g

kylmäsavu- tai graavilohiviipaleita tai lämminsavulohta

1

avokado ohueksi viipaloituna

lehtikaalia revittynä

Kokeile täytteeksi myös paistettua kananmunaa, grillattua kanaa tai marinoitua tofua.
Voit maustaa riisiä furikake-mausteseoksella tai seesaminsiemenillä.

Ohjeet

  • Jäähdytä riisi. Sekoita kulhossa riisiviinietikka, suola, sokeri ja seesamiöljy, mausta riisi seoksella. Mausta majoneesi chilitahnalla.
  • Levitä työlaudalle 30 x 30 cm:n pala kelmua ja aseta leväarkki kiiltävä puoli alaspäin kelmulle. Ota kostutetuin käsin riisistä ison kananmunan kokoinen pallo ja levitä se 1 cm:n paksuiseksi vinoneliöksi leväarkin keskelle siten, että riisineliön kulmien ja levän reunan väliin jää 2–3 cm tilaa.
  • Sivele riisin päälle majoneesia ja kasaa muut aineet seuraavasti: lohta, salaattia, avokadoa, kimchiä ja lehtikaalia. Taputtele lopuksi pintaan toinen ohut kerros riisiä kostutetuin sormin. Käännä leväarkin vastakkaiset kulmat keskelle riisin päälle ja sulje paketti kirjekuoren tapaan. Kääri paketti tiukasti kelmuun ja laita se saumapuoli alaspäin jääkaappiin. Tee loput paketit samalla tavalla.
  • Leikkaa paketit terävällä veitsellä kahtia ja nosta tarjolle.