Sushibowl

Gluteeniton Kananmunaton Maidoton Laktoositon
alle 60min Japani Annoksia: 4

Sushibowl on helppo ja herkullinen tapa nauttia sushin maut ilman väkerrystä. Näyttävä ja nopea kulhoruoka sopii mainiosti arjen herkutteluun tai juhlavampaan tarjoiluun!

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1/2 pkt (250 g)

Yutaka Sushiriisiä

3,5 dl

vettä

Sushiriisimausteseos

1 tl

suolaa

1 tl

sokeria

Lisäksi

8 viipaletta

graavilohta

4 viipaletta

graavisiikaa

1

avokado viipaloituna

pätkä kurkkua suikaloituna

4 rkl

kirjolohenmätiä

Kastikkeeksi

makeaa soijaa tai teriyakikastiketta

Käytä vegekulhoon marinoituja kasviksia ja savutofua.

Ohjeet

  • Laita ½ pussia sushiriisiä (250 g) isoon kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä, pese riisiä varovasti 3-4 kertaa vettä vaihtaen. Voit myös huuhtoa riisiä lävikössä juoksevan veden alla. Valuta vesi pois.
  • Siirrä riisi paksupohjaiseen kannelliseen kattilaan ja kaada päälle 3 ½ dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
  • Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä kannen alla 15-20 minuuttia. Älä avaa kantta!
  • Sekoita riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola keskenään. Sekoita, kunnes sokeri ja suola on liuennut nesteeseen. Sekoita mausteliemi leikkaavin liikkein jäähtyneen riisin joukkoon kevyesti riisiä samanaikaisesti käännellen. Jaa jäähtynyt riisi annoskulhoihin.
  • Asettele kalanpalat, avokado ja kurkku riisin päälle. Koristele annokset kirjolohenmädillä, ja hienonnettulla nori merilevällä. Lisää annoksiin vielä hiukan wasabia ja sushi-inkivääriä.
  • Tarjoa kulhon kanssa soijaa ja majoneesia.