Gluteeniton
Kananmunaton
Maidoton
Laktoositon
alle 60min
Japani
Annoksia: 4
Sushibowl on helppo ja herkullinen tapa nauttia sushin maut ilman väkerrystä. Näyttävä ja nopea kulhoruoka sopii mainiosti arjen herkutteluun tai juhlavampaan tarjoiluun!
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/12/Sushisalaatti-768x1028.webp)
Raaka-aineet
1/2 pkt (250 g)
Yutaka Sushiriisiä3,5 dl
vettä
Sushiriisimausteseos
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
Lisäksi
8 viipaletta
graavilohta
4 viipaletta
graavisiikaa
1
avokado viipaloituna
pätkä kurkkua suikaloituna
4 rkl
kirjolohenmätiä
Käytä vegekulhoon marinoituja kasviksia ja savutofua.
Ohjeet
- Laita ½ pussia sushiriisiä (250 g) isoon kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä, pese riisiä varovasti 3-4 kertaa vettä vaihtaen. Voit myös huuhtoa riisiä lävikössä juoksevan veden alla. Valuta vesi pois.
- Siirrä riisi paksupohjaiseen kannelliseen kattilaan ja kaada päälle 3 ½ dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
- Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä kannen alla 15-20 minuuttia. Älä avaa kantta!
- Sekoita riisiviinietikka, mirin, sokeri ja suola keskenään. Sekoita, kunnes sokeri ja suola on liuennut nesteeseen. Sekoita mausteliemi leikkaavin liikkein jäähtyneen riisin joukkoon kevyesti riisiä samanaikaisesti käännellen. Jaa jäähtynyt riisi annoskulhoihin.
- Asettele kalanpalat, avokado ja kurkku riisin päälle. Koristele annokset kirjolohenmädillä, ja hienonnettulla nori merilevällä. Lisää annoksiin vielä hiukan wasabia ja sushi-inkivääriä.
- Tarjoa kulhon kanssa soijaa ja majoneesia.