yli 60min
Eurooppa
Valmista päärynähillosta, kermavaahdosta ja sinihomejuustosta kuohkea dippi, jota on ihana nostella suuhun ohuella ja rapealla suolakeksillä.
Nämä keksit päihittävät mitkä tahansa valmiskeksit mennen tullen!
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/07/Annin-paaryna-homejuustovaahto-scaled.webp)
Raaka-aineet
Spelttikeksit
2,5 dl
spelttijauhoja
0,75 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
merisuolaa
1 rkl
unikonsiemeniä
40 g
voita
80 ml
kylmää vettä
kourallinen timjamin oksia
Lisäksi
2 rkl
vettä
1 rkl
sormisuolaa
kourallinen timjamin oksia
Päärynä-sinihomejuustomousse
2 dl
kuohukermaa
noin 100 g
sinihomejuustoa muruna
Mainio lahjaidea ja tuliainen.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita valmiiksi kolme leivinpaperia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
- Lisää myös timjamin lehtiä hiukan taikinaan halutessasi.
- Lisää myös timjamin lehtiä hiukan taikinaan halutessasi.
- Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse hyvin ohuiksi levyksi leivinpapereille.
- Voitele taikinalevyt ennen paistoa vedellä ja ripottele päälle sormisuola ja timjamin oksat.
- Pistele taikinalevyt haarukalla ja paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia (kunnes saavat väriä).
- Jäähdytä ja katko osiin juustolautaselle.
Päärynä-sinihomejuustomousse
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan päärynähillo.
- Kääntele juustomuru vaahdon sekaan lopuksi ja nostele täyte tarjolle pieneen kulhoon.
- Kauho moussea rapeilla suolakeksilastuilla ja nauti!