Spelttisuolakeksit juustoille ja hilloille sekä päärynä-sinihomejuustomousse

yli 60min Eurooppa

Valmista päärynähillosta, kermavaahdosta ja sinihomejuustosta kuohkea dippi, jota on ihana nostella suuhun ohuella ja rapealla suolakeksillä.
Nämä keksit päihittävät mitkä tahansa valmiskeksit mennen tullen!

Resepti Anni Annin Uunissa

Kuva Anni Annin Uunissa

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Spelttikeksit

2,5 dl

spelttijauhoja

0,75 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

merisuolaa

1 rkl

unikonsiemeniä

40 g

voita

80 ml

kylmää vettä

kourallinen timjamin oksia

Lisäksi

2 rkl

vettä

1 rkl

sormisuolaa

kourallinen timjamin oksia

Päärynä-sinihomejuustomousse

2 dl

kuohukermaa

noin 100 g

sinihomejuustoa muruna

Mainio lahjaidea ja tuliainen.

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Laita valmiiksi kolme leivinpaperia.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
  • Lisää myös timjamin lehtiä hiukan taikinaan halutessasi.
  • Lisää myös timjamin lehtiä hiukan taikinaan halutessasi.
  • Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
  • Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse hyvin ohuiksi levyksi leivinpapereille.
  • Voitele taikinalevyt ennen paistoa vedellä ja ripottele päälle sormisuola ja timjamin oksat.
  • Pistele taikinalevyt haarukalla ja paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia (kunnes saavat väriä).
  • Jäähdytä ja katko osiin juustolautaselle.

Päärynä-sinihomejuustomousse

  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan päärynähillo.
  • Kääntele juustomuru vaahdon sekaan lopuksi ja nostele täyte tarjolle pieneen kulhoon.
  • Kauho moussea rapeilla suolakeksilastuilla ja nauti!