yli 60min
Annoksia: 6-8
Kirpeä sitruuna antaa uutta potkua klassikkojälkiruokaan. Herkullinen sitruunatiramisu on täydellinen vaikka vuoden vaihteeseen.

Raaka-aineet
1 pkt (200 g)
savoiardi-keksejä
Kostutusliemi
2 dl
vettä
1 dl
sitruunanmehua (noin 2 sitruunan mehu)
1 dl sokeri
Koristevaahto
3 dl
kuohukermaa
1 rkl
vaniljasokeria
Voit tehdä tiramisun myös Mackays Limecurdista.
Ohjeet
- Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa mascarpone ja 2 dl kuohukermaa paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja kääntele seoksen joukkoon sitruunatahna .
- Kasta savoiardi keksit yksitellen kostutusliemeen ja nosta vuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle. Levitä päälle puolet täytteestä ja sitten toinen keksikerros ja loput täytteestä. Vatkaa loput kermasta vaniljasokerin kanssa vaahdoksi ja pursota tai levitä ne vielä tirmamisun päälle.
- Vatkaa loput kermasta vaniljasokerin kanssa vaahdoksi ja pursota tai levitä ne vielä tirmamisun päälle.
- Anna vetäytyä kylmässä vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.