Sitruunatiramisu

yli 60min Annoksia: 6-8

Kirpeä sitruuna antaa uutta potkua klassikkojälkiruokaan. Herkullinen sitruunatiramisu on täydellinen vaikka vuoden vaihteeseen.

Resepti ja kuva Liisa Westerberg

makeaa.fi

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 pkt (200 g)

savoiardi-keksejä

Kostutusliemi

2 dl

vettä

1 dl

sitruunanmehua (noin 2 sitruunan mehu)

1 dl sokeri

Täyte

250 g

mascarpone-tuorejuustoa

2 dl

kuohukermaa

Koristevaahto

3 dl

kuohukermaa

1 rkl

vaniljasokeria

Voit tehdä tiramisun myös Mackays Limecurdista.

Ohjeet

  • Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jätä jäähtymään.
  • Vatkaa mascarpone ja 2 dl kuohukermaa paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja kääntele seoksen joukkoon sitruunatahna .
  • Kasta savoiardi keksit yksitellen kostutusliemeen ja nosta vuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle. Levitä päälle puolet täytteestä ja sitten toinen keksikerros ja loput täytteestä. Vatkaa loput kermasta vaniljasokerin kanssa vaahdoksi ja pursota tai levitä ne vielä tirmamisun päälle.
  • Vatkaa loput kermasta vaniljasokerin kanssa vaahdoksi ja pursota tai levitä ne vielä tirmamisun päälle.
  • Anna vetäytyä kylmässä vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.