Sitruunamutakakku – helppo ohje

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton Gluteeniton
yli 60min Eurooppa Annoksia: 8

Helppoakin helpompi suussasulavan pehmeä ja raikas sitruunamutakakku. Ei vatkausta eikä muutakaan aikaa vievää säätöä. Voit mitata kaiken yhteen kulhoon ja sekoittaa siinä.

Resepti: Anni Annin Uunissa 

Kuva: Anni

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

150 g

voita

2,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

2

isoa kananmunaa

1 tl

vanilja-aromia

1

sitruunan kuori

2 rkl

sitruunan mehua

2,5 dl

vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi

tomusokeria

vispikermaa

Voit kokeilla mutakakkuun myös Mackays limettitahnaa.

Käytä gluteenitonta jauhoseosta saadaksesi reseptistä gluteenittoman.

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka (pyöreä tai neliö) leivinpaperilla. (tässä reseptissä vuoka 18 x 28 cm.)
  • Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  • Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
  • Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä. Paistoin omaani noin 23 minuuttia.
  • Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.
  • Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla päälle vispikermaa.