Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
Gluteeniton
yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 8
Helppoakin helpompi suussasulavan pehmeä ja raikas sitruunamutakakku. Ei vatkausta eikä muutakaan aikaa vievää säätöä. Voit mitata kaiken yhteen kulhoon ja sekoittaa siinä.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/09/Sitruunamutakakku.jpg--scaled.webp)
Raaka-aineet
150 g
voita
2,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
isoa kananmunaa
1 tl
vanilja-aromia
1
sitruunan kuori
2 rkl
sitruunan mehua
2,5 dl
vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi
tomusokeria
vispikermaa
Voit kokeilla mutakakkuun myös Mackays limettitahnaa.
Käytä gluteenitonta jauhoseosta saadaksesi reseptistä gluteenittoman.
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka (pyöreä tai neliö) leivinpaperilla. (tässä reseptissä vuoka 18 x 28 cm.)
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
- Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä. Paistoin omaani noin 23 minuuttia.
- Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.
- Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla päälle vispikermaa.