Kananmunaton
Maidoton
Kasvis (lakto-ovo)
Vegaaninen
Laktoositon
Soijaton
yli 60min
Eurooppa
Jäätelöpiirakka on nimensä mukaisesti jäätelöä rapean keksipohjan päällä.
Tämän vegaanisen jäätelöpiirakan salaisuus on itse tehdyssä vegaanisessa lemon curdissa sekä maidottomassa jäätelössä. Pohja tehdään digestive-kekseistä, jotka on helppo vaihtaa tarvittaessa gluteenittomiin.
Raaka-aineet
Lemoncurd
1 dl
sitruunamehua
1 rkl
sitruunankuorta
½ rkl
sokeria
2 tl
hunajaa
1 rkl
maissitärkkelystä
20 g
margariinia
Jäätelö
2,5 dl
soija/kauravispikermaa
n. 6 rkl
lemon curdia
2 rkl
sitruunankuorta
KEKSIPOHJA
300 g
Digestivekeksejä
150 g
margariinia
Parasta piirakka on erittäin kylmänä, jopa hieman kohmeisena. Piirakka vaatii yön yli jäädytyksen, joten sen voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ohjeet
- Aloita lemon curdista. Laita kattilaan sitruunanmehu ja sitruunankuori, sokeri sekä maissitärkkelys. Vispaa sekaisin ja tasaiseksi. Anna kiehua muutama minuutti koko ajan vispaten, kunnes seos paksuuntuu. Nosta liedeltä ja vispaa sekaan margariini. Anna jäähtyä
- Tee sitten pohja. Murskaa keksit teholeikkurissa tai vaikkapa kaulimen avulla minigrip-pussissa. Sulata margariini ja sekoita mukaan. Vuoraa piirakkavuoka kelmulla ja painele keksimassa pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Vaahdota soija/kaurakerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu kookosmaito pienenä norona koko ajan samalla pienellä teholla vatkaten, varo ettei seos juoksetu. Lisää sitten lemon curd ja sitruunankuori, sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa lisää lemon curdia tai raastettua sitruunankuorta.
- Kun jäätelömassa on tarpeeksi sitruunaista, lusikoi se pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen yön yli. Nosta piirakka kelmun avulla vuoasta, poista kelmu ja laita takaisin vuokaan tai muuhun tarjoiluastiaan. Anna jäätelöpiirakan pehmetä hetki (5-10min) ennen tarjoilua
- Huomaa, että jäätelöpiirakka sulaa noin puolessa tunnissa, joten älä nosta sitä pakastimesta liian aikaisin. Parasta sitruunajäätelöpiirakka on hyvin kylmänä.