Sitruunajäätelö sitruunakupissa

Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Gluteeniton Vegaaninen Laktoositon Soijaton Kananmunaton
yli 60min Eurooppa Annoksia: 8 Mieto

Kondensoidusta kookosmaidosta syntyy ihanan pehmeä jäätelö. Ja mikä parasta se on todella helppo tehdä ja sopii kaikkiin ruokavalioihin.

Paula Saloheimo

Herkuttaret instagram

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

5

sitruunaa

1

sitruunan kuori

2-2½ dl

kauravispiä

ohjeet

  • Halkaise viidestä sitruunasta neljä pitkittäissuunnassa kahtia. Koverra sisus pois käyttämällä juuresveistä ja lusikkaa. Voit leikata ihan pienen palan pohjasta pois, niin ne pysyvät tarjolle tullessa tasaisesti pystyssä. Laita tyhjät sitruunakupit pakkaseen.
  • Laita koverrettujen sitruunoiden hedelmäliha siivilään kulhon päälle. Purista mehu siivilän läpi kulhoon lusikkaa (tai nyrkkiä) apuna käyttäen. Mittaa mehusta 1 dl talteen ja loput voi käyttää muuhun ruoanvalmistukseen. Raasta viidennen sitruunan kuori.
  • Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Sekoita kondensoitu kookosmaito, 1dl sitruunamehua ja kuoriraaste joukkoon. Laita seos pakastimen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia.
  • Tarjoa jäätelö sitruunakupeista. Koristele kukilla tai mintulla.