Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/07/aleksanterit.webp)
Raaka-aineet
Pohja
500 g
voita tai margariinia
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vanilliinisokeria
1
sitruunan raastettu kuori
2
keltuaista
10 dl
vehnäjauhoja
Kuorrutus
5 dl
tomusokeria
½ dl
sitruunamehua
keltaista karamelliväriä
Ohjeet
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
- Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot.
- Sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30×35 cm).
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
- Nosta toinen taikinalevy pellille.
- Levitä levyn päälle ensin sitruunatahna ja sitten mantelitahna.
- Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle.
- Koristele halutessasi nonparelleilla.
- Anna kuorrutteen kovettua.
- Leikkaa levy paloiksi.