Sitruunaiset aleksanterit

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Pohja

500 g

voita tai margariinia

2 ½ dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

1

sitruunan raastettu kuori

2

keltuaista

10 dl

vehnäjauhoja

Täyte

2

valkuaista

2 rkl

sokeria

150 g

mantelijauhoa

Kuorrutus

5 dl

tomusokeria

½ dl

sitruunamehua

keltaista karamelliväriä

Ohjeet

  • Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
  • Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. 
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30×35 cm).
  • Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
  • Nosta toinen taikinalevy pellille.
  • Levitä levyn päälle ensin sitruunatahna ja sitten mantelitahna. 
  • Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi.
  • Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. 
  • Koristele halutessasi nonparelleilla.
  • Anna kuorrutteen kovettua. 
  • Leikkaa levy paloiksi.