Sitruunaiset Aleksanterit

yli 60min Eurooppa Annoksia: 48 palaa

Sitruunaiset Aleksanterit hurmaavat pehmeällä muropohjalla, raikkaalla sitruunatäytteellään ja suloisella keltaisella tomusokerikuorrutuksellaan. Tämä klassinen eurooppalainen leivonnainen saa uuden twistin sitruunatahnasta.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Pohja

500 g

voita tai margariinia

2 1/2 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

1

sitruunan raastettu kuori

2

keltuaista

10 dl

vehnäjauhoja

Täyte

2

valkuaista

2 rkl

sokeria

150 g

mantelijauhoa

Kuorrutus

5 dl

tomusokeria

1/2

sitruunamehua

keltaista karamelliväriä

Voit käyttää sitruunatahnan tilalla Mackays Limetahnaa.

Ohjeet

Pohja

  • Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
  • Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
  • Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30×35 cm)

Täyte:

  • Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
  • Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin sitruunatahna ja sitten mantelitahna.
  • Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia

Kuorrutus:

  • Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorrutteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.
Spice Up! Paahdettu valkosipuli & chili öljyssä 100g

Kevään uutuustuote – Rapea Chiliöljy

Tuemme vastuullista palmuöljyn tuotantoa

Toimme kookosmaidon Suomeen, lue mistä kaikki alkoi