Shabu shabu

Annoksia: 4

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

500 g

naudan sisäfileetä ohueksi viipaloituna

200g

herkkusieniä tai siitakesieniä

200 g

katkarapuja

minimaisseja

200 g

kiinteää tofua

kirsikkatomaatteja

lehtikaalia

Fondueliemi

1,5

kasvis- tai kalalientä

1 rkl

sitruunamehua

2

kevätsipulia hienonnettuna

1 rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

1

chili hienonnettuna

2 rkl

tuoretta korianteria hienonnettuna

Ohjeet

  • Voit valmistella shabu shabu tarjottavat vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä, kelmun alle peiteltynä. Levitä ohuet fileeviipaleet vähän limittäin lautaselle. Nuiji viipaleita tarvittaessa ohuemmiksi. Pilko raaka-aineet suupalankokoisiksi. Ryhmittele vadeille.
  • Mittaa kasvisliemi kattilaan. Lisää muut aineet paitsi korianteri. Jos haluat, voit silputa mukaan myös vähän tuoretta chilipalkoa. Kiehauta ja tarkista maku maistamalla. Shabu shabu liemi saa maistua vahvasti melko mausteiselta ja suolaiselta. Lisää korianteri tarjolle vietäessä.
  • Voit tarjota liemen fondyy padassa, jossa jokainen saa kypsentää omia herkkupalojaan. Tarjoa dipattavien lisäksi myös maustekastikkeita sekä esimerkiksi rapeita riisikakkusia.
  • Peitä fileeviipaleet kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Nosta huoneenlämpöön noin tuntia ennen fondueistunnon alkua, niin lihaviipaleet ehtivät lämmitä vähän, eivätkä jäähdytä liekin päällä poreilevaa lientä.

Spice Up! Paahdettu valkosipuli & chili öljyssä 100g

Kevään uutuustuote – Rapea Chiliöljy

Tuemme vastuullista palmuöljyn tuotantoa

Toimme kookosmaidon Suomeen, lue mistä kaikki alkoi