500 g
naudan sisäfileetä ohueksi viipaloituna
200g
herkkusieniä tai siitakesieniä
200 g
katkarapuja
minimaisseja
200 g
kiinteää tofua
kirsikkatomaatteja
lehtikaalia
Fondueliemi
1,5
kasvis- tai kalalientä
1 rkl
sitruunamehua
2
kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
1
chili hienonnettuna
2 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Ohjeet
- Voit valmistella shabu shabu tarjottavat vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä, kelmun alle peiteltynä. Levitä ohuet fileeviipaleet vähän limittäin lautaselle. Nuiji viipaleita tarvittaessa ohuemmiksi. Pilko raaka-aineet suupalankokoisiksi. Ryhmittele vadeille.
- Mittaa kasvisliemi kattilaan. Lisää muut aineet paitsi korianteri. Jos haluat, voit silputa mukaan myös vähän tuoretta chilipalkoa. Kiehauta ja tarkista maku maistamalla. Shabu shabu liemi saa maistua vahvasti melko mausteiselta ja suolaiselta. Lisää korianteri tarjolle vietäessä.
- Voit tarjota liemen fondyy padassa, jossa jokainen saa kypsentää omia herkkupalojaan. Tarjoa dipattavien lisäksi myös maustekastikkeita sekä esimerkiksi rapeita riisikakkusia.
- Peitä fileeviipaleet kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Nosta huoneenlämpöön noin tuntia ennen fondueistunnon alkua, niin lihaviipaleet ehtivät lämmitä vähän, eivätkä jäähdytä liekin päällä poreilevaa lientä.