Sacher

Soijaton Kasvis (lakto-ovo)
yli 60min Eurooppa Annoksia: 15

Klassinen Sacher-kakku – itävaltalaisten leivonnaisten kuningatar.
Tee vaikutus tällä ylellisellä suklaakakulla, joka on valloittanut yli 200 vuoden ajan! Sacher-kakku on elegantti yhdistelmä samettista suklaakakkupohjaa, makeaa aprikoosihilloa ja kiiltävää suklaakuorrutusta.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

200 g

tummaa suklaata

6 kpl

munaa

150 g

voita

2 1/2 dl

vehnäjauhoja

3 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

1 1/2 dl

kahvijuomaa

1 rkl

sokeria

Kuorrutus

1½ dl

kermaa

1 rkl

voita

200 g

tummaa suklaata

Huoneenlämpöisinä valkuaiset vaahtoutuvat paremmin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltuaista, koska se estää valkuaisia vaahtoutumasta kovaksi vaahdoksi. Sekoittaessasi valkuaisvaahtoa kakkutaikinaan, tee se varoen, mutta kulhon pohjaa myöten, ettei pohjalle jää sulaa suklaaseosta. Sulatettavan suklaan joukkoon ei saa joutua yhtään vettä, koska vesi pilaa suklaan rakenteen. Tee sacherkakku tarjoilua edeltävänä päivänä, näin kostutus ehtii imeytyä kunnolla ja kakun maku vain parantuu.

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 24 cm kakkuvuoka.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon keltuaiset ja vähän jäähtynyt suklaa. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Sekoita sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota valkuaiset ja lisää sitten sokeri-vaniljasokeriseos pienissä erissä vaahdottamisen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele vaahto varoen suklaaseokseen.
  • Kaada taikina vuokaan ja tasoita pintaa. Paista uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Irrota kakku vuosta hiukan jäähtyneenä.
  • Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta pohja kakkualustalle. Suojaa astian reunat halutessasi esim. voipaperisuikaleilla.
  • Kostuta kakkupohja hyvin. Levitä aprikoosihilloa reilusti pohjalle, jätä noin 1 dl kakun päälle levitettäväksi.
  • Kostuta päällimmäinen kakkupohja leikatulta puolelta ja nosta se toisen pohjan päälle.
    Sivele hilloa kakun päälle ja halutessasi ohuelti myös kakun reunoille.
  • Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Lisää voi sekoittaen joukkoon. Ota kattila levyltä ja kaada neljäsosa kuorrutteesta kakulle ja tasoita se veitsellä. Nosta kakku jääkaappiin ja anna pinnan hyytyä. Jos loppu kuorrutus on jähmettynyt liikaa, lämmitä sitä varovasti. Kaada se kakulle ja levitä nuolijalla tasaiseksi.
  • Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.
    Tarjoa sacherkakun kanssa halutessasi kermavaahtoa.