Ranskalainen omenapiiras

Kasvis (lakto-ovo) Laktoositon Soijaton
yli 60min Eurooppa Annoksia: 8

Ranskalainen omenapiiras hurmaa rapealla pohjalla ja mehukkailla omenalohkoilla, jotka viimeistellään St. Dalfour hillolla.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Pohja:

4 dl

vehnäjauhoja

150 g

voita kuutioituna

½ dl

sokeria

¼ tl

suolaa

1

muna

(1 rkl

kylmää vettä)

6-8

omenaa lohkottuna

1 rkl

sitruunamehua

½ rkl

mantelirouhetta

Kokeile piiraaseen myös St.Dalfour Appelsiinihilloa

Saat piiraasta laktoosittoman käyttämällä laktoositonta voita.

Ohjeet

Pohja:

  • Nypi vehnäjauhot, voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä.
  • Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
  • Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. 
  • Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

  • Purista sitruunamehua omenalohkojen päälle etteivät ne tummu. 
  • Levitä puolet hillosta pohjan päälle. 
  • Asettele omenalohkot ympyrän muotoon hillon päälle.
  • Sivele loput hillosta omenoiden päälle. 
  • Ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta.  
  • Paista 200-asteisssa uunissa noin 40 minuuttia.
  • Tarjoa piirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.