Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Soijaton
yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 8
Ranskalainen omenapiiras hurmaa rapealla pohjalla ja mehukkailla omenalohkoilla, jotka viimeistellään St. Dalfour hillolla.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/09/Omena-appelsiini-piirakka-768x1028.webp)
Raaka-aineet
Pohja:
4 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita kuutioituna
½ dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1
muna
(1 rkl
kylmää vettä)
Kokeile piiraaseen myös St.Dalfour Appelsiinihilloa
Saat piiraasta laktoosittoman käyttämällä laktoositonta voita.
Ohjeet
Pohja:
- Nypi vehnäjauhot, voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
- Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä.
- Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
- Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
- Purista sitruunamehua omenalohkojen päälle etteivät ne tummu.
- Levitä puolet hillosta pohjan päälle.
- Asettele omenalohkot ympyrän muotoon hillon päälle.
- Sivele loput hillosta omenoiden päälle.
- Ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta.
- Paista 200-asteisssa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa piirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.