Ramen keitto

Japani, Korea Annoksia: 4 Medium

Ramen on japanilainen nuudelikeitto, jossa maustettu liemi, nuudelit ja herkulliset täytteet muodostavat täydellisen kokonaisuuden.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Keittoon

100 g

siitakesieniä

lehtikaalia suikaloituna

2

kevätsipulia suikaloituna

2

kananmunaa keitettynä ja halkaistuna

200 g

broilerisuikaleita tai tofua tai muuta kasviproteiinia

Pinnalle

1 rkl

seesaminsiemeniä paahdettuna

2 tl

paahdettua seesaminöljyä

Saat soppaan lisäpotkua lisäämällä muutaman tipan Spice Up! Tulinen Szechuan chiliöljyä annoksen päälle.

Ohjeet

  • Kuumenna vesi ja lisää loput liemen aineet. Keitä lientä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista liemen maku.
  • Paista proteiini pannussa.
  • Jaa annoskulhojen pohjaan valutetut nuudelit, bambunverso, lehtikaali, kananmunan puolikkaat, kevätsipuli ja broileri. Kaada päälle kiehuvan kuuma liemi. Ripottele pinnalle vielä merilevää, paahdettuja seesaminsiemeniä ja seesaminöljyä.