Raikastettu laskiaispulla

yli 60min Eurooppa

Täytä laskiaispulla vaihteeksi raikkaalla lemoncurdilla.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

5 dl

maitoa

50 g

hiivaa

2 dl

sokeria

1 tl

suolaa

3 tl

kardemummaa

1

muna

n. 15 dl

vehnäjauhoja

150-200 g

voita

Voiteluun

1

muna

Koristeeksi

½ dl

mantelilastuja

Väliin

2 dl

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

(maitorahkaa)

• Voit raikastaa ja keventää vaniljavaahtoa sekoittamalla siihen maitorahkaa.
• Kokeile myös Mackays Limettitahnaa pullan väliin.

Ohjeet

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa vehnäjauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
  • Peitä taikinakulho leivinliinalla tai kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  • Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota. Taikinasta saa 10-12 reilun kokoista pullaa.
  • Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista pullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneiden pullien hattuosa pois. Levitä pohjille sitruunatahnaa ja vaahdotettua vaniljakastiketta.