yli 60min
Eurooppa
Täytä laskiaispulla vaihteeksi raikkaalla lemoncurdilla.

Raaka-aineet
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
3 tl
kardemummaa
1
muna
n. 15 dl
vehnäjauhoja
150-200 g
voita
Voiteluun
1
muna
Koristeeksi
½ dl
mantelilastuja
• Voit raikastaa ja keventää vaniljavaahtoa sekoittamalla siihen maitorahkaa.
• Kokeile myös Mackays Limettitahnaa pullan väliin.
Ohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa vehnäjauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Peitä taikinakulho leivinliinalla tai kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota. Taikinasta saa 10-12 reilun kokoista pullaa.
- Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista pullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneiden pullien hattuosa pois. Levitä pohjille sitruunatahnaa ja vaahdotettua vaniljakastiketta.