Raikas juustokakku vadelma-granaattiomenahillolla

yli 60min Eurooppa Annoksia: 16

Samettinen juustokakku, jonka pinnalla maistuu raikas vadelma-granaattiomenahillo.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Pohja

185 g

keksejä (esim. Wilhelmiina)

75 g

voita

Täyte

6 kpl

liivatelehteä

2 rkl

limetin mehua

2 rkl

sokeria

250 g

mascarponejuustoa

250 g

maitorahkaa

2 1/2 dl

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kokeile pinnalle myös muita St.Dalfour hilloja.

Ohjeet

  • Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja laidan väliin. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle.
  • Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike ja lisää se rahkaseokseen.
  • Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetin mehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja koristele pinta vadelma-granaattiomenahilloraidoin. Jos halut pintaan tähtikuvion, vedä lusikan varrella kakun keskellä olevasta hillosilmästä kakun reunoihin kohti uria, joihon hillo valuu.
  • Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.