yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 16
Samettinen juustokakku, jonka pinnalla maistuu raikas vadelma-granaattiomenahillo.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/07/Juurtokakku-hilloraidoilla-768x1028.webp)
Raaka-aineet
Pohja
185 g
keksejä (esim. Wilhelmiina)
75 g
voita
Täyte
6 kpl
liivatelehteä
2 rkl
limetin mehua
2 rkl
sokeria
250 g
mascarponejuustoa
250 g
maitorahkaa
2 1/2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Päälle
Kokeile pinnalle myös muita St.Dalfour hilloja.
Ohjeet
- Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja laidan väliin. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle.
- Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike ja lisää se rahkaseokseen.
- Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetin mehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja koristele pinta vadelma-granaattiomenahilloraidoin. Jos halut pintaan tähtikuvion, vedä lusikan varrella kakun keskellä olevasta hillosilmästä kakun reunoihin kohti uria, joihon hillo valuu.
- Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.