Paistetut kampasimpukat, kirkastettu voi ja thaisalaatti ja sweet & sour kastike

Gluteeniton Kananmunaton Soijaton
yli 60min Thaimaa Annoksia: 4 Medium

Hemmottele itseäsi ja rakkaimpiasi upealla makuelämyksellä, jossa yhdistyvät meren herkullisimmat maut ja aasialaisen keittiön raikkaus! Tämä on ohje erityisiin hetkiin.

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Paistetut kampasimpukat 

12

kampasimpukkaa

kirkastettua voita

Kirkastettu voi (Ghee)

400 g

voita

Thai-salaatti

2

punttia thaibasilikaa

1

puntti korianteria

hienonnettua chiliä

1

omenapäärynä tai vihreä omena

3 rkl

murskattuja paahdettuja pähkinöitä (esim maapähkinä tai hasselpähkinä)

3 rkl

paahdettuja kookoslastuja

Sweet & sour kastike

2 kl

limen mehua

2 rkl

ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)

Voit kokeilla kampasimpukoiden tilalla myös raakoja tiikerirapuja.

Ohjeet

Paistetut kampasimpukat

  • Kuumenna pannu kirkastetun voin kanssa (ohje alla). Kuumenna pannu erittäin kuumaksi.
  • Kuivaa kampasimpukoiden pinta huolellisesti ennen paistoa.
  • Paista kampasimpukoita kuumalla pannulla 1 – 1 ½ minuuttia per puoli. Mausta suolalla. Tarjoile heti.

Kirkastettu voi (Ghee)

  • Lisää voi kattilaan ja anna sulaa medium lämmöllä.
  • Kun voi on sulanut anna voin vaalea osa (hera) valua kattilan pohjalle.
  • Kuori pinnalla oleva hera lusikalla toiseen astiaan.
  • Kaada voin kirkas osa puhtaaseen astiaan ja ota talteen hera.
  • Säilytä kirkastettua voita ilmatiiviissä astiassa esimerkiksi jääkaapissa.

Thai-salaatti

  • Hienonna sitruunaruoho. Leikkaa omenapäärynästä tai vihreästä omenasta ohuita suikaleita. Nypi yrtit.
  • Paahda pähkinöitä pannulla hetki ja rouhi veitsellä pieniksi paloiksi.
  • Sekoita salaatti ennen tarjoilua.

Sweet & sour kastike

  • Mittaa ja sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.