Gluteeniton
Kananmunaton
Soijaton
yli 60min
Thaimaa
Annoksia: 4
Medium
Hemmottele itseäsi ja rakkaimpiasi upealla makuelämyksellä, jossa yhdistyvät meren herkullisimmat maut ja aasialaisen keittiön raikkaus! Tämä on ohje erityisiin hetkiin.
Raaka-aineet
Paistetut kampasimpukat
12
kampasimpukkaa
kirkastettua voita
Kirkastettu voi (Ghee)
400 g
voita
Thai-salaatti
2
punttia thaibasilikaa
1
puntti korianteria
hienonnettua chiliä
1
omenapäärynä tai vihreä omena
3 rkl
murskattuja paahdettuja pähkinöitä (esim maapähkinä tai hasselpähkinä)
3 rkl
paahdettuja kookoslastuja
Sweet & sour kastike
2 kl
limen mehua
2 rkl
ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
1-2 rkl
Spice Up! KalakastikettaVoit kokeilla kampasimpukoiden tilalla myös raakoja tiikerirapuja.
Ohjeet
Paistetut kampasimpukat
- Kuumenna pannu kirkastetun voin kanssa (ohje alla). Kuumenna pannu erittäin kuumaksi.
- Kuivaa kampasimpukoiden pinta huolellisesti ennen paistoa.
- Paista kampasimpukoita kuumalla pannulla 1 – 1 ½ minuuttia per puoli. Mausta suolalla. Tarjoile heti.
Kirkastettu voi (Ghee)
- Lisää voi kattilaan ja anna sulaa medium lämmöllä.
- Kun voi on sulanut anna voin vaalea osa (hera) valua kattilan pohjalle.
- Kuori pinnalla oleva hera lusikalla toiseen astiaan.
- Kaada voin kirkas osa puhtaaseen astiaan ja ota talteen hera.
- Säilytä kirkastettua voita ilmatiiviissä astiassa esimerkiksi jääkaapissa.
Thai-salaatti
- Hienonna sitruunaruoho. Leikkaa omenapäärynästä tai vihreästä omenasta ohuita suikaleita. Nypi yrtit.
- Paahda pähkinöitä pannulla hetki ja rouhi veitsellä pieniksi paloiksi.
- Sekoita salaatti ennen tarjoilua.
Sweet & sour kastike
- Mittaa ja sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.