Pad Thai nuudelit

Maidoton Laktoositon Kananmunaton
alle 30min Thaimaa Annoksia: 4 Mieto

Pad thai on suosittu thaimaalainen ruokalaji, joka koostuu paistetuista riisinuudeleista, vihanneksista, kananmunista, proteiinista ja pähkinöistä. Pad thaissa maistuu makean, suolaisen ja hieman happaman maun liitto.

Sonja Blåberg

Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

öljyä paistamiseen

1

salottisipuli hienonnettuna

200 g

broilerisuikaleita tai katkarapuja

100 g

kiinteää tofua raastettuna tai kuutioituna

2

munaa

150 g

mungopavunituja

3

kevätsipulia tai pala purjoa pilkottuna

1 dl

suolapähkinöitä murskattuna

Jos haluat kokonaan vegeannoksen käytä 200 g kasvisproteiinia.

ohjeet

  • Laita nuudelit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä, niin että nuudelit peittyvät. Anna hautua 2-3 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
  • Kuumenna öljy wokissa tai isossa pannussa, lisää joukkoon valkosipuli, sipuli, tofu ja broileri. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää pannuun valutetut nuudelit ja Pad Thai kastike.
  • Paista sekoitellen ja vedä nuudelit lastalla pannun reunoille niin, että keskelle jää kolo. Riko munat pannun keskelle ja kypsennä samalla sekoittaen. Sekoita nuudelit ja munaseos. Lisää vielä joukkoon pavunidut ja kevätsipuli. Tarkista maku, lisää tarvittaessa Pad Thai kastiketta.
  • Ripottele pähkinämurska pinnalle ja tarjoa. Tarjoa annoksen kanssa limetin lohkoja ja chilijauhetta.