Päärynä-suklaakakku

Annoksia: 10

Resepti Liisa Vesterberg Makeaa.fi

Kuva Liisa Vesterberg Makeaa.fi

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Pohja

3

munaa

1¼ dl

sokeria

2 dl

perunajauhoa

¼ tl

leivinjauhetta

Täyte

2 dl

vettä

150 g

maitosuklaata

125 g

voita

2 dl

tomusokeria

200 g

maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu

marenkeja

suklaakonvehteja

koristerakeita

Kaksinkertaistamalla ohjeen ja leipomalla pohjan noin 26 cm:n vuokaan, saat suuremman noin 20 hengen kakun.

Ohjeet

Pohja

  • Vuoraa noin 16 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja siivilöi jauhoseos kolmessa erässä munavaahtoon samalla varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

Täyte

  • Valmista kostutusliemi sekoittamalla 2 rkl St.Dalfour päärynähilloa 2 dl kuumaa vettä. Anna jäähtyä.
  • Sulata maitosuklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaa ja tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää viimeisenä tuorejuusto ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  • Tasoita jäähtyneen pohjan pinta leikkaamalla. Halkaise pohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja. Levitä päälle noin kolmasosa hillosta ja suklaavaahdosta. Nosta päälle seuraava pohja ja toista sama uudelleen. Nosta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta se. Pursota jäljelle jääneestää suklaavaahdosta kranssi kakun reunalle. Täytä keksiosa hillolla. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.

Koristelu

  • Viimeistele kakku ennen tarjoilua koristerakeilla, marengeilla ja suklaamakeisilla.