Raaka-aineet
Pohja
3
munaa
1¼ dl
sokeria
2 dl
perunajauhoa
¼ tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (284 g)
St.Dalfour Päärynähilloa2 dl
vettä
150 g
maitosuklaata
125 g
voita
2 dl
tomusokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu
marenkeja
suklaakonvehteja
koristerakeita
Kaksinkertaistamalla ohjeen ja leipomalla pohjan noin 26 cm:n vuokaan, saat suuremman noin 20 hengen kakun.
Ohjeet
Pohja
- Vuoraa noin 16 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja siivilöi jauhoseos kolmessa erässä munavaahtoon samalla varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Täyte
- Valmista kostutusliemi sekoittamalla 2 rkl St.Dalfour päärynähilloa 2 dl kuumaa vettä. Anna jäähtyä.
- Sulata maitosuklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaa ja tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää viimeisenä tuorejuusto ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
- Tasoita jäähtyneen pohjan pinta leikkaamalla. Halkaise pohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja. Levitä päälle noin kolmasosa hillosta ja suklaavaahdosta. Nosta päälle seuraava pohja ja toista sama uudelleen. Nosta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta se. Pursota jäljelle jääneestää suklaavaahdosta kranssi kakun reunalle. Täytä keksiosa hillolla. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.
Koristelu
- Viimeistele kakku ennen tarjoilua koristerakeilla, marengeilla ja suklaamakeisilla.