Outin kiinalainen jauhelihanuudeli

Kananmunaton Maidoton Laktoositon
alle 30min Kiina Annoksia: 4 Medium

Tämä ruoka muistuttaa tunnettua kiinalaista Muurahaiset kiipeävät puuhun- ruokaa, joka kuuluu Sichuanin keittiöön. Nimi ”muurahaiset kiipeävät puuhun” tulee ruoan ulkonäöstä ja mielikuvasta, jonka se herättää. Ruokalaji koostuu ohuista riisinuudeleista (jotka edustavat ”puun oksia”) ja pienistä jauhelihan paloista (joiden uskotaan muistuttavan muurahaisia). Kun liha tarttuu nuudeleihin, se näyttää siltä kuin muurahaiset kiipeäisivät oksia pitkin.

Resepti: Kirjasta  Samasta padasta 2, PuolessaTunnissa; Outi Väisänen
Kuva Riikka Kantinkoski

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Ohjeet

  • Keitä herneitä ja nuudeleita 2 minuuttia. Valuta ja sekoita 1 rkl seesamiöljyä joukkoon.
  • Kuumenna 1 rkl seesamiöljyä isossa paistinpannussa. Lisää jauheliha ja valkosipuli ja ruskista kunnolla. Sekoita nuudelit ja herneet joukkoon.
  • Sekoita hoisinkastike, vesi ja soija kupissa. Pirskota seos pannuun ja kääntele sekaisin.
  • Tarjoa ruoan kanssa srirachakastiketta tai chiliöljyä, näin jokainen ruokailija voi säädellä tulisuutta oman mieltymyksensä mukaan.