Nasi Goreng eli paistettu riisi

Maidoton Laktoositon
alle 60min Indonesia Annoksia: 4 Mieto

Nasi goreng on indonesialainen paistettu riisiruoka, joka on yksi maan tunnetuimmista ruokalajeista. Nimi ”nasi goreng” tarkoittaa kirjaimellisesti ”paistettua riisiä” indonesian kielellä. Ruoka koostuu tavallisesti edellisen päivän keitetystä riisistä, joka paistetaan yhdessä erilaisten lisukkeiden ja mausteiden kanssa.

Sonja Blåberg

Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

2

munaa

öljyä

300 g

broileri- tai possunsuikaleita, katkarapuja, tofua tai muuta kasviproteiinia

1-2

kevätsipulia tai pätkä purjoa pilkottuna

1 dl

mungopavunituja

n.6 dl (300 g)

kypsää riisiä (n.150 g raakana)

Lisäksi

paahdettua sipulia

(katkarapulastuja)

Kokeile myös bamigorengia, joka valmistetaan samaan tapaan nuudelista. Reseptin löydät Indonesia-reseptien alta.

ohjeet

  • Riko munien rakenne ja paista munakas öljyssä, pienessä pannussa. Kuumenna öljy wokissa ja kypsennä siinä lihasuikaleet.
  • Sekoita pannuun kasvikset ja tahnat. Lisää riisi. Mausta vielä Sempio maustekastikkeella, sekoita ja tarjoa heti.
  • Viipaloi munakas ja lisää se valmiin nasi gorengin päälle. Tarjoa ruoan kanssa sambal oelekia ja paahdettua sipulia.