Miso-kurpitsakeitto

Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen Laktoositon Gluteeniton
alle 60min Japani, Eurooppa Annoksia: 4 Mieto

Syksyn sesonkiin tehdään monenlaisia kurpitsakeittoja. Tässä takuulla maistuva cross-kitchen versio klassikosta.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 rkl

oliiviöljyä

1

sipuli pilkottuna

800 g

myskikurpitsaa, kuorittuna ja kuutioituna

1

tomaatti kuutioituna

8 dl

kiehuvaa vettä

0,05 l

soijakastiketta

Viimeistelyyn

tuoretta korianteria

seesaminsiemeniä paahdettuna

turkkilaista jogurttia

Voit käyttää keittoon myös bataattia ja porkkanaa.

Korvaa halutessasi turkkilainen jogurtti laktoosittomalla jogurtilla tai kasvipohjaisilla gurteilla.

Ohjeet

  • Lämmitä öljy korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti, mutta älä anna ruskistua.
  • Lisää raastettu inkivääri ja kurpitsat. Sekoita ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tomaatti ja pienessä vesitilkassa notkisteltu misotahna. Sekoita hyvin.
  • Lisää kiehuva vesi, soijakastike ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpö kuplivaksi. Kypsennä lempeällä lämmöllä noin puoli tuntia kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
  • Surauta ainekset sauvasekoittimella sileäksi keitoksi.
  • Koristele tuoreilla korianterinlehdillä, seesaminsiemenillä ja ripauksella maustamatonta jogurttia.