Massamancurry

alle 30min Thaimaa Annoksia: 4 Medium

Kaeng Massaman – Massaman curry on thaimaalainen mausteinen ja täyteläinen curry, sen lempeän mausteinen maku ja pähkinäinen sävy tekevät siitä täydellisen lohturuoan!

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

2 tlk (a´165 ml)

Spice Up! Kookoskermaa

1

sipuli lohkottuna

2

perunaa kuutioituna

½ dl

herneitä

300-400 g

naudanpaistia viipaloituna tai broileria, ankkaa, kalaa tai tofua

1-2 rkl

ruokosokeria

2 rkl

suolapähkinöitä

Voit kokeilla massamaniin perunan lisäksi juureksia esim. lanttua tai naurista.

Valmistus

  • Kuumenna pannussa osa (1 dl) kookoskermaa ja kiehuta noin kolme minuuttia.
  • Lisää mukaan currytahna, sipuli perunat ja nauta, hauduta noin 10 minuuttia. Lisää loput kookoskermasta.
  • Mausta tamarinditahnalla, sokerilla ja kalakastikkeella. Tarkista maku ja lisää joukkoon herneet.
  • Ripottele lopuksi pinnalle suolapähkinät. Tarjoa nuudelin tai jasmiiniriisin kanssa.