Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
alle 60min
Eurooppa
Annoksia: 8
Makeat skonssit ovat superhelppo ja nopea tehdä ja ne maistuvat ihanalta kermavaahdon ja kirsikkahillon kanssa.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/skonssit2-4-768x1028.webp)
Raaka-aineet
skonssit
4 dl
vehnäjauhoja
4rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
60 g
voita
200 g
kermaviiliä
Kokeile väliin myös muita St.Dalfour hilloja.
Ohjeet
Skonssit
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
Raasta voi juustoraastimella tai höylää juustohöylällä
ohuiksi siivuiksi ja nypi taikinaan. Sekoita lopuksi
joukkoon kermaviili. Sekoita tasaiseksi. - Nostele leivinpaperin päälle uunipellille 8 nokaretta ja
muotoile ne kostein käsin palloiksi. Paina kämmenellä
palloja hieman matalammiksi. Paista uunissa noin
12 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita.
Anna jäähtyä.
Täyte
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla maun mukaan.
- Leikkaa skonsseista hattu ja täytä ne kermavaahdolla
ja kirsikkahillolla. Tarjoa.