Makeat skonssit

Kananmunaton Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
alle 60min Eurooppa Annoksia: 8

Makeat skonssit ovat superhelppo ja nopea tehdä ja ne maistuvat ihanalta kermavaahdon ja kirsikkahillon kanssa.

Kuva ja resepti

Parantava ruoka

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

skonssit

4 dl

vehnäjauhoja

4rkl

sokeria

1 tl

leivinjauhetta

ripaus suolaa

60 g

voita

200 g

kermaviiliä

Väliin

4 dl

vispikermaa

sokeria

Kokeile väliin myös muita St.Dalfour hilloja.

Ohjeet

Skonssit

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
    Raasta voi juustoraastimella tai höylää juustohöylällä
    ohuiksi siivuiksi ja nypi taikinaan. Sekoita lopuksi
    joukkoon kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  • Nostele leivinpaperin päälle uunipellille 8 nokaretta ja
    muotoile ne kostein käsin palloiksi. Paina kämmenellä
    palloja hieman matalammiksi. Paista uunissa noin
    12 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita.
    Anna jäähtyä.

Täyte

  • Vaahdota kerma ja mausta sokerilla maun mukaan.
  • Leikkaa skonsseista hattu ja täytä ne kermavaahdolla
    ja kirsikkahillolla. Tarjoa.