yli 60min
Annoksia: 8-10
Herkullinen marmeladikakku syntyy käden käänteessä, vaikka mökillä tai kiireisenä arkipäivänä. Tarvitset vain yhden kulhon ja Mackaysin marmeladia, joka tuo kakkuun mehevän maun ja sopivaa makeutta.

Raaka-aineet
250 g
ricottaa
2 1/2 dl
ruokosokeria
3
kananmunaa
1 1/2 dl
Mackays Applesiini-sitruuna-inkivääri marmeladia
1
appelsiininkuori raastettuna
!/2 dl
appelsiininmehua
3 3/4 dl
spelttivehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
aitoa vaniljaa jauheena
100 g
voita sulatettuna
Kokeile myös muita Mackays marmeladeja.
Valmistus
- Sekoita isossa kulhossa ricotta, sokeri, kananmunat, appelsiinimarmeladi sekä appelsiininkuori ja -mehu.
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljajauhe. Kääntele appelsiiniseoksen joukkoon. Kääntele taikinan joukkoon viimeisenä sulatettu voi.
- Kaada taikina halkaisijaltaan 18 senttiseen irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Peitä kakun pinta foliolla, jos kakun pinta tummuu liikaa. Kakun voi paistaa myös isommassa kakku vuoassa, lyhennä tällöin paistoaikaa. Anna kakun jäähtyä hetki.
- Kuumenna päälle tuleva marmeladi mikrossa tai kattilassa juoksevaksi. Sivele kakun pinta marmeladilla. Koristele kakku pilkotuilla mansikoilla.