Mackays marmeladikakku

yli 60min Annoksia: 8-10

Herkullinen marmeladikakku syntyy käden käänteessä, vaikka mökillä tai kiireisenä arkipäivänä. Tarvitset vain yhden kulhon ja Mackaysin marmeladia, joka tuo kakkuun mehevän maun ja sopivaa makeutta.

Resepti ja kuva Mari Moilanen

Jotain maukasta

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

250 g

ricottaa

2 1/2 dl

ruokosokeria

3

kananmunaa

1 1/2 dl

Mackays Applesiini-sitruuna-inkivääri marmeladia

1

appelsiininkuori raastettuna

!/2 dl

appelsiininmehua

3 3/4 dl

spelttivehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

aitoa vaniljaa jauheena

100 g

voita sulatettuna

Kokeile myös muita Mackays marmeladeja.

Valmistus

  • Sekoita isossa kulhossa ricotta, sokeri, kananmunat, appelsiinimarmeladi sekä appelsiininkuori ja -mehu.
  • Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljajauhe. Kääntele appelsiiniseoksen joukkoon. Kääntele taikinan joukkoon viimeisenä sulatettu voi.
  • Kaada taikina halkaisijaltaan 18 senttiseen irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Peitä kakun pinta foliolla, jos kakun pinta tummuu liikaa. Kakun voi paistaa myös isommassa kakku vuoassa, lyhennä tällöin paistoaikaa. Anna kakun jäähtyä hetki.
  • Kuumenna päälle tuleva marmeladi mikrossa tai kattilassa juoksevaksi. Sivele kakun pinta marmeladilla. Koristele kakku pilkotuilla mansikoilla.