Lime curd cupcake

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
alle 60min Eurooppa Annoksia: 12

Kuohkean kakkupohjan ja samettisen lime curdin liitto on vastustamaton herkku, joka tuo pirteyttä kahvipöytään.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Taikina

100 g

pehmeää voita tai margariinia

2 dl

sokeria

2

munaa

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vaniljasokeria

1 dl

maitoa

yhden limetin mehu ja raastettu kuori

Kuorrutus

200 g

maustamatonta tuorejuustoa

100 g

rahkaa

Koristeeksi

raastettua limetin kuorta

Saat muokattua kuppikakkujen ilmettä koristelulla hyödyntämällä sesongin koristeita.

Ohjeet

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
  • Lisää joukkoon munat, yksitellen vatkaten. 
  • Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste, lisää seos taikinaan varovasti vatkaten.
  • Sekoita vielä lopuksi taikinaan maito ja limetin mehu.
  • Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja tiputa jokaisen muffinin päälle noin teelusikallinen limetti- tai sitruunatahnaa.
  • Paista muffinit 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja nosta jääkaappiin hetkeksi.
  • Pursota kylmä täyte jäähtyneiden muffinien päälle.
  • Ripottele pinnalle koristeeksi limenkuoriraastetta.