Lemon curd brita

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
yli 60min Eurooppa Annoksia: 10

Tämä herkullinen lemon curd -täytteinen britakakku yhdistää rapean marengin ja mehevän sokerikakkupohjan raikkaaseen sitruunan makuun. Kevyt ja makea kakku on täydellinen valinta juhlapöydän kruunuksi.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sanna Peurakoski

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Kakkupohja

150 g

voita

1 ½ dl

sokeria

4 kpl

keltuaista

2 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

1 ½ dl

kevytmaitoa

Marenki

4 kpl

valkuaista

2 dl

sokeria

1 dl

mantelilastuja

Täyte

1 prk

vispikermaa

250 g

maitorahkaa

½ rkl

vaniljasokeria

Koristeeksi

esim. ananaskirsikkaa tai mangoa

Koristele kakku sesongin raaka-aineilla esim. marjoilla, hedelmillä tai pähkinöillä.

Ohjeet

  • Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. 
  • Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  • Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.
  • Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon.
  • Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. Ripottele päällimmäiseksi mantelilastut.
  • Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta rahka sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunatahnalla.
  • Sekoita kermavaahto seoksen joukkoon varovasti nostellen.
  • Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille.
  • Levitä täytevaahto puolikkaalle ja nosta toinen kakkulevy päälle. 
  • Koristele britakakku ananaskirsikoilla tai mangolla.