Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 10
Tämä herkullinen lemon curd -täytteinen britakakku yhdistää rapean marengin ja mehevän sokerikakkupohjan raikkaaseen sitruunan makuun. Kevyt ja makea kakku on täydellinen valinta juhlapöydän kruunuksi.

Raaka-aineet
Kakkupohja
150 g
voita
1 ½ dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
kevytmaitoa
Marenki
4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
1 dl
mantelilastuja
Täyte
1 prk
vispikermaa
250 g
maitorahkaa
½ rkl
vaniljasokeria
Koristeeksi
esim. ananaskirsikkaa tai mangoa
Koristele kakku sesongin raaka-aineilla esim. marjoilla, hedelmillä tai pähkinöillä.
Ohjeet
- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon.
- Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. Ripottele päällimmäiseksi mantelilastut.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta rahka sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunatahnalla.
- Sekoita kermavaahto seoksen joukkoon varovasti nostellen.
- Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille.
- Levitä täytevaahto puolikkaalle ja nosta toinen kakkulevy päälle.
- Koristele britakakku ananaskirsikoilla tai mangolla.